L’Ajuntament, amb la col·laboració dels centres educatius i diverses entitats, ha organitzat un conjunt d’iniciatives per promoure la mobilitat sostenible.

Masquefa s’ha unit aquest any a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, una iniciativa de la Comissió Europea i que s’ha compartit amb 2.600 municipis més arreu de la Unió Europea. Aquesta campanya ens convida a decidir col·lectivament com compartir el nostre espai públic i garantir que tothom es pot moure de forma segura i còmoda en un entorn agradable, especialment vianants i ciclistes.

A Masquefa enguany s’hi han sumat de manera activa els centres educatius de El Turó, Font del Roure i Vinyes Verdes de La Beguda. A més també han participat la Unió Ciclista Masquefa i l’entitat PAT (APAT) de prevenció d’accidents.

Durant la setmana del 16 al 22 de setembre s’ha realitzat un conjunt d’accions per promoure l’arribada als centres escolars a peu, amb patinet o bicicleta. Els dies 17, 18 i 19 de setembre les Escoles Font del Roure, El Turó i Vinyes Verdes han celebrat el dia sense cotxes. D’aquesta forma es promou l’arribada als centres escolars a peu, amb patinet o bicicleta. Durant aquestes jornades s’han tancat els entorns dels centres als vehicles motoritzats i els centres han habilitat zones d’aparcament pels vehicles no motoritzats dels alumnes.

El dissabte, 21 de setembre s’ha celebrat la 2a edició de la Pedalada Popular i Familiar. Han participat més de 65 persones de totes les edats, majoritàriament famílies. Els participants han gaudit d’un itinerari de 7 km, de nivell fàcil, i que ha transcorregut pels carrers i els entorns més propers a la Vila de Masquefa. L’inici de la ruta s’ha ubicat als pavellons poliesportius i l’arribada a la plaça de la Vila. Just a l’inici, els participants han rebut una sèrie de consells de seguretat de part dels agents de policia local.

La confecció i guiatge de la pedalada ha anat a càrrec dels membres de la Unió Ciclista Masquefa, que ha comptat amb la col·laboració dels cossos de Policia Local i Protecció Civil per organitzar la logística del recorregut.

En arribar a la plaça de la Vila l’associació de prevenció d’accidents PAT (APAT), a través del seu president, Enrique Rodríguez i el seu equip, han ofert a tots els participants valuosa informació sobre circulació segura i com prevenir accidents i incidències a la via pública.

Finalment, també s’ha celebrat la cursa sense pedals, un joc organitzat pels membres de la Unió Ciclista Masquefa, que posa a prova la destresa dels ciclistes. Es tracta d’utilitzar la tècnica per recórrer la màxima distància possible sense pedalejar. Han participat ciclistes de totes les edats i els guanyadors han obtingut un petit obsequi.

Daniel Gutiérrez, 1r tinent d’alcaldia remarca que “L’Ajuntament de Masquefa valora de manera molt positiva la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat a Masquefa i esperem fer créixer el nombre d’activitats i participants en les properes edicions. Masquefa va donant passes per esdevenir més sostenible, resilient i amable. La celebració d’aquesta iniciativa o la pacificació del carrer Major són exemples del camí a seguir”.

L’Ajuntament de Masquefa agraeix la participació dels centres escolars de la Font del Roure, El Turó i Vinyes Verdes, així com la col·laboració de la Unió Ciclista Masquefa, l’entitat PAT (APAT), els cossos de seguretat i l’equip tècnic municipal.