El dijous 12 de març la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo tornarà a ser l’escenari d’una nova edició, la novena, de Fira Futur. Com en anys anteriors, la fira comptarà amb la participació d’instituts, universitats, acadèmies, serveis d’ocupació, cossos de seguretat i institucions, els quals mostraran als visitants les diferents opcions formatives i professionals que existeixen a l’Anoia Sud i el seu àmbit d’influència tant per continuar estudiant com per iniciar-se en el món laboral o millorar el seu lloc de treball.

Organitzada per l’Ajuntament de Masquefa, en el marc de la Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud, i amb la col·laboració de la Diputació i la Generalitat, la fira s’adreça als joves per ajudar-los a l’hora de prendre una decisió tan important com el seu futur acadèmic o professional. També a persones de totes les edats -ja estiguin en actiu o a l’atur- que aposten per formar-se de manera continuada i, així, augmentar les seves opcions d’ocupabilitat.

El dijous 12 de març Fira Futur obrirà portes de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, i de les 4 a les 7 de la tarda, per rebre les visites concertades de diversos centres educatius, així com de totes les persones que s’hi vulguin apropar. Diversos orientadors de la Xarxa TET Anoia Sud oferiran informació i assessorament als visitants sobre les diferents opcions de continuar estudiant o incorporar-se al mercat de treball.

A la fira també s’habilitarà un espai dedicat a la mostra de professions, on diversos expositors faran exhibicions i demostracions perquè els visitants puguin palpar com són les feines que els proposen.

Acte inaugural
Una hora abans d’obrir al públic, a les 9 del matí, tindrà lloc l’acte d’inauguració de Fira Futur, adreçat als tècnics i professionals del sector. Es farà a la Sala d’Actes del Centre Tecnològic Comunitari, el CTC, i comptarà amb les intervencions de l’alcalde de Masquefa i de representants de la Diputació i la Generalitat. A més, l’economista i emprenedora Marta Zaragoza Domingo pronunciarà la conferència ‘Joves liderant el canvi en clau de competències’. Posteriorment els assistents visitaran la Sala Polivalent per donar el tret de sortida a la fira

Dues xerrades prèvies
Com a activitats complementàries a Fira Futur, al llarg d’aquella mateixa setmana es faran dues xerrades prèvies. D’una banda, el dilluns 9 de març, a partir de 2/4 d’11 del matí, el Casal de Joves acollirà la xerrada ‘Com ens preparem per a les professions del futur?’, adreçada al públic en general.

D’altra banda, el dimecres dia 11, a les 7 de la tarda, es farà al CTC la xerrada ‘Quina influència tenen les famílies sobre els fills i filles quan és hora de prendre decisions sobre el seu futur acadèmic i professional?’, adreçada específicament a pares i mares.

Les inscripcions a totes dues xerrades ja estan obertes i es poden fer al telèfon 93 772 50 30 o per correu electrònic a educació@masquefa.net.