L’Ajuntament de Masquefa ja té a punt la segona edició de la Setmana de l’Escola a la Feina, la qual tindrà lloc del 31 de març al 5 d’abril vinents. En el marc d’aquesta iniciativa es farà, per segon any, la Fira Futur. (Cliqueu aquí per consultar tot el programa).

La Setmana de l’Escola a la Feina i Fira Futur s’adrecen especialment als joves d’entre 16 i 25 anys i tenen com a objectiu informar-los de tots els recursos i serveis formatius i professionals que existeixen en el territori. Així, a Fira Futur s’hi pot trobar informació sobre batxillerat, cicles formatius, l’oferta universitària o el món laboral.

Per a aquesta segona edició ja han confirmat que posaran estand a la fira una quinzena de centres de formació diversa. Uns altres deu centres facilitaran informació de la seva oferta formativa i professional als organitzadors perquè la lliurin en el Punt d’Informació de la fira.

A més, durant tota la Setmana de l’Escola a la Feina es faran xerrades per als alumnes i els seus familiars sobre les propostes formatives a les quals poden accedir després de l’ESO, així com també tallers d’orientació laboral.

Concretament s’han programat quatre xerrades: sobre els Programes de Garantia Social (3 d’abril), sobre les sortides formatives i professionals un cop acabat l’institut, (3 d’abril), sobre el Batxillerat (4 d’abril) i sobre els Cicles Formatius de Grau Mitjà (5 d’abril). També hi ha previstos tallers per aprendre a fer un currículum (31 de març) i sobre la recerca de feina mitjançant Internet (4 d’abril).

D’altra banda, el 4 d’abril es farà una jornada de portes obertes a l’Escola Bressol La Baldufa, l’Espai de Joc i els CEIPS Font del Roure i El Turó (4 d’abril), mentre que el 5 d’abril es repetirà aquesta experiència al centre tecnològic Masquef@ula.

Exitosa primera edició

La primera edició de Fira Futur va congregar més de 300 visitants, entre estudiants, famílies i professionals. A més de Masquefa, hi van participar altres municipis de la seva àrea d’influència, com ara Piera, Igualada, Martorell, Sant Esteve Sesrovires i Sant Sadurní d’Anoia. En aquesta primera edició hi van prendre part 20 centres educatius i laborals, entre instituts, serveis d’ocupació, universitats i acadèmies, entre d’altres.