La Sala de Plens de l’Ajuntament de Piera va ser, divendres, l’escenari de la cloenda dels cursos PFI-PTT Anoia Sud 2014-2015, un acte que vol ser un reconeixement a tots els estaments que organitzen aquesta formació en el nostre territori i també als alumnes i el professorat.

Els PFI (Programes de Formació i Inserció) – PTT (Pla de Transició al Treball) són uns programes, d’un curs de durada, que proporcionen formació professional inicial a joves entre 16 i 21 anys que han finalitzat l’ESO sense obtenir el graduat. A l’Anoia Sud aquest curs 2014-2015 s’han fet dos PFI: un de vivers i jardins, i un altre de serveis administratius.

Aquest cursos s’emmarquen en un conveni de col·laboració entre la Generalitat i els Ajuntaments que conformen la Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud (Masquefa, Capellades, Cabrera d’Anoia, Piera, els Hostalets de Pierola, Vallbona d’Anoia, la Torre de Claramunt i la Pobla de Claramunt), i compten també amb la col·laboració de la Diputació.

L’acte de cloenda de divendres passat el va obrir el regidor d’Ensenyament en funcions, de Piera, Josep Maria Rosell, que va donar la benvinguda a tots els assistents. L’esdeveniment va comptar amb la presència de Jaume Hill, coordinador del Pla de Transició al Treball del Departament d’Ensenyament de la Generalitat; de Joan Josep Alonso, en representació de la Diputació de Barcelona, i de diversos representants de la Xarxa TET Anoia Sud: Jaume S. Guixà, alcalde en funcions de Piera, Xavier Boquete, alcalde en funcions de Masquefa, i Marta Casas, regidora d’ensenyament en funcions dels Hostalets de Pierola, així com de representants de les empreses on l’alumnat està fent les pràctiques que inclouen els dos cursos, i els seus familiars.

Van intervenir-hi professors, col·laboradors i alumnes, que van explicar la seva experiència. També es va reconèixer la tasca de les empreses col·laboradores on els alumnes fan les pràctiques, i es van lliurar les orles als alumnes.

Tots els assistents van coincidir a destacar que, més enllà de la formació en continguts i competències, aquests cursos, considerats de segona oportunitat, contribueixen també al creixement personal dels alumnes.