Divendres es va celebrar a l’Ajuntament de Piera l’acte de cloenda dels PQPI -PTT Anoia Sud del curs 2012-13, un acte que pretén ser un reconeixement a tots els estaments que participen en aquest programa, entre aquests l’Ajuntament de Masquefa.

Els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) són una oferta formativa que s’adreça als joves que no hagin acreditat l’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Aquest curs s’han fet a l’Anoia Sud dos PQPI-PTT, un de vivers i jardins, i un altre de serveis administratius en comerç i atenció al públic, aquest darrer amb algunes sessions al Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa.

En la cloenda que va tenir lloc divendres, l’alcalde de Piera, Jaume S. Guixà, va destacar la col·laboració entre les diferents administracions i especialment el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, i va agrair la feina feta pels professors, les empreses col·laboradores i els alumnes. Jaume Hill, coordinador general dels PQPI-PTT a Catalunya, va remarcar l’objectiu dels PQPI-PTT i el camí que han iniciat els joves que hi participen. I Joan Josep Alonso, tècnic d’Educació de la Diputació de Barcelona, els va felicitar pel seu treball durant aquest curs i els va encoratjar a seguir-se formant.

També van assistir-hi Eva Ribera, responsable territorial PQPI-PTT a la Catalunya Central, i representants de la Xarxa TET Anoia Sud: Carles Mernissi, regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació i de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Masquefa, Josep Maria Rosell, regidor d’Ensenyament i Formació de l’Ajuntament de Piera; Marta Casas, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola, i Antoni Aloy, regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

Per la seva banda, els tutors del programa, Joan Rueda i Ana Tro, van fer una breu explicació del que han après els alumnes durant el curs, mentre que dos dels estudiants van detallar la seva experiència i van explicar què els ha aportat de cara el futur. Tots dos alumnes continuaran estudiant el curs vinent un cicle formatiu de grau mig.

La celebració va continuar amb un petit reconeixement als professors i a les empreses que han acollit els alumnes en pràctiques i amb el lliurament de diplomes als alumnes.

Els Programes de Qualificació Professional Inicial que es duen a terme a l’Anoia Sud s’emmarquen en el conveni de col•laboració signat entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments que conformem la Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud (Masquefa, Capellades, Cabrera d’Anoia, Piera, Hostalets de Pierola, Vallbona d’Anoia, la Torre de Claramunt i la Pobla de Claramunt) amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Els PQPI-PTT proporcionen als joves una formació bàsica i professional per a millorar les seves perspectives de futur. Els ofereixen una formació que els comporta l’aprenentatge d’un ofici, complementada amb una formació general, per ajudar-los a millorar el seu currículum i augmentar les possibilitats d’incorporar-se al món laboral.