Masquefa se sumarà a la Diada Nacional de Catalunya amb diversos actes.

L’agenda s’encetarà ja el dimarts 10 de setembre amb una Marxa de torxes per la independència, organitzada per la Comissió Onze de Setembre de Masquefa amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Començarà a les 8 de la tarda amb una concentració d’estelades a la plaça de l’Estació, on es vendran torxes i estelades. A les 10 de la nit hi haurà l’actuació dels gegants, els bastoners i les colles infantil i gran dels diables i tabalers. Tot seguit s’iniciarà la Marxa de torxes pels carrers Escoles, Major, Sant Pere, Crehueta, Santa Clara, avinguda Catalunya, Sant Antoni, Major i Escoles. A les 11 de la nit els participants tornaran a la plaça de l’Estació, on es llegirà un manifest i hi haurà un concert amb el grup Ressaka.

L’endemà, dimecres 11, Diada Nacional de Catalunya, els actes continuaran al nou parc infantil d’en Patufet (al costat de l’Escola Bressol Municipal La Baldufa).

Començaran a les 11 del matí precisament amb la inauguració d’aquest parc lúdic dedicat a un dels contes catalans més populars. Durant l’acte es llegirà el Conte del Patufet.

A 2/4 de 12 tindrà lloc l’acte institucional de la Diada, amb els parlaments de representants de l’Alzinar, Societat Recreativa i Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana, la regidora representant de l’Associació de Municipis per la Independència Rosa Hernàndez, i l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete.

Acte seguit hi haurà actuacions d’entitats de la vila. I a 2/4 d’1 del migdia una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa.

Els actes de l’11 de setembre els organitza l’Ajuntament amb el suport de l’Alzinar i Masquefa per la Independència – ANC.