Amb la voluntat de millorar la qualitat de la informació que s’ofereix des dels diferents Punts d’Informació turística de la comarca, el Consell Comarcal de l’Anoia -en el marc d’un pioner Programa de Punts d’Informació de la Diputació de Barcelona- ha organitzat unes sortides de coneixement del territori per a totes les persones responsables d’aquests punts. Amb aquesta activitat es vol millorar la satisfacció dels visitants, ja que rebran una informació més acurada i amb coneixement de causa per part d’aquestes persones encarregades d’atendre als turistes.
Els punts d’informació turística són establiments, públics o privats, que tenen contacte directe amb els visitants i turistes que venen a la comarca, com ara allotjaments rurals, museus o biblioteques. Si bé no poden donar un servei tan complet com les oficines de turisme, sí que exerceixen una funció informadora en cobrir aquells horaris i territoris en què no ho fan les oficines.
Al llarg de l’any els agents turístics que participen d’aquest pla pilot han realitzat tres sortides a la comarca per conèixer els seus principals atractius. La darrera ve tenir lloc divendres passat, amb una visita al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya. El CRARC de Masquefa, amb una mitjana de 20.000 visites anuals -entre escolars i famílies que hi van el cap de setmana- és un dels grans potencials turístics del municipi. Els participants van poder comprovar sobre el terreny la tasca que realitza el centre, així com el seu funcionament i els diversos serveis que ofereix als visitants. Aquell mateix dia també van ser als Hostalets de Pierola per conèixer l’Alberg de Can Roviralta, l’Outdoor Center Anoia Sud i el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP).
Anteriorment a aquesta sortida, ja se’n va fer unes altres dues. La primera va tenir lloc a l’Alta Anoia, per visitar el Memorial de l’Exèrcit Popular de Pujalt, la Torre de la Manresana a Prats de Rei i el Castell, el campanar i el mercat de Calaf. La segona va ser a Igualada i Santa Margarida de Montbui, on van conèixer el Museu de la Pell, el Museu del Traginer i l’entorn de la Tossa.
El Programa de Punts d’Informació de la Diputació de Barcelona és un projecte pilot per potenciar els punts d’informació turística que té com a objectiu dotar a la província de Barcelona del màxim nombre de punts d’informació complementaris on el turista tingui possibilitat de ser informat de l’oferta turística existent, alhora que pugui rebre assistència i suport en l’organització de la seva estada.
El programa, que inclou aquestes sortides de coneixement del territori, també contempla un cicle formatiu de 22 hores, suport en l’elaboració d’un catàleg de serveis i productes turístics de la comarca, suport en la promoció i seguiment tècnic.