El diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana, va visitar dilluns Masquefa. Subirana va reunir-se amb l’alcalde, Xavier Boquete, per avaluar les diferents accions de suport al comerç local i de proximitat que l’Ajuntament està duent a terme amb la col·laboració de la Diputació. En la trobada també es van estudiar noves aliances entre ambdues administracions per ajudar a revitalitzar el teixit comercial masquefí.

Masquefa ha estat inclòs en un pla de la Diputació de Barcelona per promoure el comerç urbà i de proximitat. En el marc d’aquest pla, els tècnics de la Diputació van fer a principi d’any una prospecció al municipi per elaborar un cens de comerços en planta baixa. Aquest treball de camp ha permès obtenir un llistat actualitzat de tots els locals comercials en funcionament, així com dels que es troben en venta o lloguer. Aquesta base de dades actualitzada, que inclou la informació i la imatge de cada establiment, és una eina especialment útil per al Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament a l’hora d’assessorar i orientar els emprenedors que volen obrir nous negocis, podent-los informar amb detall de l’oferta comercial ja existent i de les necessitats detectades.

A més, properament es durà a terme a Masquefa una campanya de comunicació per potenciar els eixos comercials de la vila.

Aquestes iniciatives s’engloben en el conjunt d’actuacions que està duent a terme l’Ajuntament per dinamitzar el teixit empresarial i comercial i contribuir a la seva revitalització. Així, per exemple, el Departament de Promoció Econòmica té en marxa un pla formatiu gratuït per a emprenedors, empreses i comerços -el qual inclou una xerrada o taller cada mes per ajudar-los a reciclar-se i ser més competitius-, i recentment també ha posat en marxa una campanya per promocionar el portal www.jocomproamasquefa.com, on els comerços publiquen setmanalment atractives ofertes i descomptes. A més, està enllestint una guia de comerços i empreses.