Una cinquantena d’alumnes de 3r i 5è de primària de l’escola Maria Borés de la Pobla de Claramunt van ser, dimecres, a Masquefa, on van visitar el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, el CRARC, i posteriorment van fer un recorregut per la vila per conèixer el seu entorn i la seva història.

Al CRARC els escolars poblatans van veure la tasca que realitza aquest centre únic a tot l’Estat i un dels pocs que hi ha a Europa. El CRARC es dedica a la rehabilitació de fauna silvestre autòctona que hi arriba ferida per retornar-la al seu hàbitat natural, i també duu a terme una important labor educativa, amb les visites d’escoles i famílies, i investigadora, amb la publicació de treballs de recerca. A més, els alumnes van poder prendre consciència de les conseqüències que comporta la compra de fauna exòtica com a mascotes. Molts d’aquest animals acaben abandonats i han d’estar-se de per vida al CRARC en captivitat.

Després de dinar al parc del CAP, la cinquantena d’alumnes de l’escola Maria Borés, van fer una visita guiada per Masquefa. Van veure La Fàbrica Rogelio Rojo -on van treballar generacions i generacions de masquefins abans que es convertís en l’actual complex d’equipaments municipals-, el carrer Major, l’Església i l’estació. També van anar al parc de la Font del Roure, on van poder dibuixar les espectaculars vistes al Cementiri Vell i a les muntanyes de Montserrat.