L’esdeveniment tindrà lloc el diumenge 29 de maig i per a participar-hi les inscripcions es poden fer el mateix dia de la curs, a les 09 h, a l’edifici Francesc Mata de La Beguda Alta.

Aquest mes de maig Masquefa se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones amb l’objectiu de fer difusió de l’estat de salut de les dones, les seves necessitats i demandes, i el compromís de les administracions per donar-hi resposta. I ho fa de la mà de l’Ajuntament amb l’organització de la segona edició de la caminada popular en favor d’aquesta diada.

La II Caminada pel Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones tindrà lloc el diumenge 29 de maig al matí. El punt de trobada serà l’edifici Francesc Mata i Sanghés (c/ dels Horts, 50) de La Beguda Alta, a les 09 h; i a partir d’aquí, a les 09.30, s’iniciarà un recorregut de 12 quilòmetres que portarà als participants per punts com el cementiri de La Beguda Alta, el camí Sant Esteve-Masia Can Garrigosa o el camí d’Abrera. El retorn a La Beguda Alta, a més, es farà per la zona més boscosa.

Per a participar en la caminada les inscripcions es poden fer el mateix dia de la curs, a les 09 h, a l’edifici Francesc Mata de La Beguda Alta.

Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

L’origen d’aquesta commemoració es remunta a l’any 1987, quan en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que es va tenir lloc a Costa Rica, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d’un Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones. La intenció era fer visible la desigualtat de les dones en termes de salut, fent públiques les seves demandes i el compromís de les administracions per afavorir-les.

Segons defineix l’Organització Mundial de la Salut, s’entén per Salut el complet benestar físic, mental i social, i no solament l’absència de malaltia. Per tant, s’ha de vetllar per aconseguir proporcionar a les persones la millor qualitat de vida a què puguin aspirar. Històricament, s’ha accedit a l’avenç mèdic a través d’un model masculí, posteriorment generalitzat al femení. Actualment, l’evidència científica demostra que existeixen diferències de gènere entre els homes i les dones quant a la salut, i que cal fer estudis tenint en compte aquesta variable per tal de garantir la prevenció, la major precisió en el diagnòstic i la igualtat de drets de les dones a ser ateses i tractades eficientment per les seves problemàtiques.

L’objectiu d’aquest esdeveniment, que cada any se celebra el 28 de maig, és fer difusió de l’estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, i del compromís de les administracions per donar-hi resposta.