Del 24 de novembre al 2 de desembre, Masquefa s’adhereix al Dia Mundial de la Sida amb l’organització de diferents xerrades, tallers i un concert dirigit als joves masquefins i als professionals de la salut. Les persones que participin a les quatre xerrades rebran un pack jove de regal que conté una motxilla, una samarreta i uns preservatius.

L’Ajuntament, el Casal de Joves i la comissió de joves KSJ Masquefa se sumen el proper dijous 1 de desembre a la celebració del Dia Mundial de la Sida; una celebració que té com a objectiu fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. En aquesta línia, per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció, les tres institucions van de la mà aquest 2016 en l’organització de les Jornades sobre Salut i Sexualitat.

Del 24 de novembre al 2 de desembre, el Casal de Joves serà la seu de diferents xerrades, tallers i un concert dirigides als joves del municipi i a professionals de la salut per commemorar el Dia Mundial de la Sida. El projecte arrencarà aquest dijous (18 h.) amb una taula rodona on es resoldran dubtes sobre el consum de drogues; i divendres 25 (17:30 h.), l’Associació de Famílies de Menors Transsexuals oferirà una conferència destinada als professionals que estan en contacte amb joves. Dimecres 30 de novembre (17:30 h.), el Casal de Joves rebrà un taller sobre sexualitat segura, prevenció i salut; i dijous 1 de desembre, Dia Mundial de la Sida, es celebrarà un taller participatiu sobre sexualitat, sentiments i relacions personals. Amb l’objectiu de fomentar la participació i premiar l’assistència, les persones que participin a les quatre xerrades rebran un pack jove de regal que conté una motxilla, una samarreta i uns preservatius.

Mentrestant, del dilluns 28 de novembre al 2 desembre el Casal de Joves acollirà l’exposició gratuïta “Sex o no sex”. Es tracta d’una mostra adreçada als joves i que gira entorn de les conductes de risc en les relacions sexuals i del preservatiu com a mesura de prevenció.

Finalment, com a acte de cloenda de les Jornades sobre Salut i Sexualitat, l’Ajuntament, el Casal de Joves i la comissió de joves KSJ Masquefa organitzen el divendres 2 de desembre (23 h.) un concert solidari de música contra la Sida amb l’actuació dels grups Karaoke Band i Misled Sound. L’entrada per a l’activitat serà solidària i es pagarà aportant un aliment i/o producte d’higiene personal –preferentment, oli, llet, gel, sabó, pasta de dents…- que anirà destinat íntegrament al Banc d’Aliments de l’Associació de Voluntaris de Masquefa i a les famílies més necessitades del municipi.