L’Ajuntament de Masquefa ja té a punt una nova edició de la Festa del Raïm. Tindrà lloc aquest cap de setmana, 13 i 14 de setembre. I després de l’èxit i la gran acollida de l’any passat, tornarà a incloure les novetats que es van introduir aleshores per renovar i potenciar aquesta festa amb què els masquefins viatgen al passat per rememorar els seus orígens vinculats a la vinya i el camp.

(Consulteu el programa)

Fira de tastets de vins, caves, restauració i pastisseria

Així, dissabte 13 se celebrarà la segona Fira de tastets i venda de vins, caves, restauració i pastisseria. Durant el matí i la tarda els visitants podran degustar la gran varietat de vins i caves que els oferiran les bodegues i cellers participants. També delectaran el paladar amb els platets i els dolços que prepararan els restauradors i les pastisseries, alguns elaborats amb productes típics i de gran tradició a casa nostra. Els tastets tindran preus molt populars i per a totes les butxaques. Es podran fer amb les copes gravades amb el logotip de la festa que es vendran al preu d’1 euro.

La fira de tastets -amb que l’Ajuntament vol contribuir a revitalitzar el comerç- comptarà amb la participació d’una desena d’establiments locals: Can Bonastre Wine Resort, Castell d’Age, Celler Finca Parera, Come d Pizza, Forn de Pa i Pastisseria Camilo, Forn de Pa i Pastisseria Mora, L’Aroma, Pa Mora Tradició Fornera des de 1884, Raventós Rosell Heretat Vall-Ventós i Restaurant Cal Cuiner. Aquest any també s’obre a la comarca, amb la presència del restaurant Kan Bakus d’Igualada i la Cervesera Artesana Tous d’Anoia.

Tots ells instal·laran els seus estands a l’espai dels jardins de la Torre del Tena, el qual l’Ajuntament va remodelar recentment per tal de poder acollir en les millors condicions esdeveniments populars i multitudinaris com aquest.

La fira de tastets de vins, caves, restauració i pastisseria es complementarà, a més, amb novetats com una xerrada sobre maridatge a càrrec de Raventós Rosell Heretat Vall-Ventós. Així mateix, l’establiment Punt Taronja instal·larà una fassina i farà una demostració d’elaboració d’aiguardents i destil·lats, que el públic també podrà degustar.

Per als més petits s’habilitarà, al matí, una ludoteca de jocs gegants. A més, durant tot el dia podran fer viatges gratuïts en una caravana de ruquets.

Fidels a la tradició

La Festa del Raïm d’aquest 2014 tornarà a reservar un gran protagonisme a la tradició. També dissabte es farà la popular cercavila amb els carros i cavalls d’Antonio Malet, que transportaran el raïm pel carrers de Masquefa, com es feia antigament, des de La Fàbrica Rogelio Rojo fins a la Plaça de l’Estació. Allà tindrà lloc una altra de les activitats més esperades: la trepitjada popular. Després, arribarà el torn del tradicional Concurs de tastavins, organitzat per l’Alzinar Societat Recreativa i Cultural.

La programació continuarà diumenge amb tota una tarda dedicada a la música. Primer, la Capella del Roser acollirà el concert dramatitzat ‘1714: el setge de Barcelona’. Aquest acte, que s’emmarca en els actes de celebració de la Diada a Masquefa, forma part d’un cicle de concerts promogut per la Diputació de Barcelona amb motiu del Tricentenari.

Després, el quart Festival de Blues, també organitzat per l’Alzinar, posarà el punt final a la festa. La piscina serà l’escenari d’una doble actuació: la de Marina BBFace & The Beatroots, i la de d’Augie Burr & The Elvis Tribut Band.

A més, tant dissabte com diumenge es podrà visitar, al Casal d’Avis, una exposició de pintura, dibuixos i escultures d’artistes locals, una altra de les novetats de la Festa del Raïm d’aquest any organitzada per la Comissió Exposició Artistes Locals.

En la Festa del Raïm també hi col·laboren Can Massana, Explotacions Agrícoles Junyent, l’ADF i Protecció Civil.