Els treballs formen part de la primera fase del projecte d’urbanització d’El Maset, impulsat per l’Ajuntament. L’actuació no suposarà cap cost extra per als veïns i tindrà una durada aproximada de sis mesos.

Dijous 9 de novembre, l’Ajuntament i Anaigua –empresa gestora del servei d’aigua als municipis de Masquefa, Piera, Mediona, Castellfollit i Riubregós- van signar el contracte d’obres per a la instal·lació d’un sistema de canalització d’aigua a la urbanització d’El Maset. Els treballs, amb un cost d’1.594.099€ (IVA inclòs), és previst que comencin al llarg dels propers dies.

L’actuació tindrà una durada aproximada de sis mesos i serà finançada íntegrament per l’Ajuntament. En aquest sentit, els veïns de la urbanització no hauran de fer front a cap quota especial per al desenvolupament de les tasques.

Inici del projecte d’urbanització d’El Maset

La instal·lació del sistema de canalització d’aigua suposarà el tret de sortida al pla d’urbanització d’aquest sector que actualment presenta importants mancances, com ara la falta d’un servei de clavegueram o el mal estat de diferents vials de la urbanització.

Així, l’Ajuntament donarà compliment a un dels projectes més estratègics del mandat en termes de reformulació i adequació de les urbanitzacions de la vila.

Enrique Gómez, regidor d’Urbanisme, explica que “el projecte té un objectiu ben clar: millorar la qualitat de vida dels residents i garantir un estat òptim dels serveis que es presten a la urbanització.” Per tot plegat, Gómez afegeix que “els veïns d’El Maset mereixen que des de l’administració els donem, per fi, plenes garanties que les mancances evidents i injustificables que pateixen des de fa massa anys comencin a resoldre’s ja i sense més demora.”

El regidor, finalment, apunta que en el disseny del pla “hem seguit en tot moment els principis de prudència tècnica i econòmica i buscant sempre l’interès general i la viabilitat del projecte.”

Un cop enllestida aquesta primera fase d’urbanització, el projecte es complementarà amb la construcció d’una xarxa de sanejament a tota la urbanització, amb l’ampliació de les voreres dels carrers, i amb l’anivellament de les voreres per facilitar la circulació de les persones amb mobilitat reduïda.

Finalment, i de forma complementària a la resta de tasques, l’empresa adjudicatària dels treballs, Anaigua, també introduirà algunes millores sense cap cost addicional per a l’Ajuntament. Concretament, està previst el desdoblament de les canalitzacions d’aigua amb l’objectiu de facilitar les tasques d’arranjament en cas d’incidències i minimitzar les molèsties pels veïns; la instal·lació de noves escomeses a totes les parcel·les de la urbanització; i la col·locació de vàlvules reguladores de la pressió en diferents sectors.