Per setè any consecutiu, el Casal de Joves de Masquefa va acollir, el dissabte 29 de novembre, el concert solidari ‘Música contra la SIDA’. Organitzat conjuntament per la Comissió Jove U18 i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de la lluita contra la SIDA, que es commemora l’1 de desembre, aquest concert pretén donar a conèixer aquesta malaltia i donar suport als portadors del virus. També difon alguns consells per a la prevenció d’aquesta i altres malalties de transmissió sexual, així com per a la prevenció de les drogodependències.

Es tracta d’un concert doblement solidari, ja que també serveix per a sumar-se al Gran Recapte d’Aliments per a les famílies mes necessitades de Masquefa. I és que l’entrada al recinte del concert és a canvi d’aportar algun aliment de primera necessitat o bé un producte d’higiene personal. Entre les gairebé 200 persones que van assistir al concert, i d’altres que van anar al Casal de Joves durant el cap de setmana per a fer valer la seva solidaritat i suport mutu, es van poder recollir fins a 230 quilos d’aliments.

Aquest 2014, el concert ‘Música contra la SIDA’, que va transcórrer en un ambient cívic i festiu, va comptar amb la participació dels grups Timón i Rumba, Apalankaos i Dj White Ray. Va acollir a petits, grans, joves i famílies, que es van apropar al Casal de Joves per passar una nit de festa i solidaritat ballant al ritme de la música compromesa que tots tres grups ens van oferir fins entrada la matinada.

D’altra banda, cal remarcar que el concert ha estat organitzat conjuntament amb la Comissió de Joves U18, un grup de joves que col·labora habitualment amb el Casal, proposant, organitzant i portant a terme propostes nascudes dels mateixos joves, els quals, d’aquesta manera, esdevenen creadors de les seves pròpies activitats d’oci. Participació en estat pur.

Des del Casal Jove se segueix donant suport a la música en directe i als grups novells, i apostant pel col·lectiu jove, que, malgrat ser estigmatitzat massa sovint, demostra dia a dia el seu civisme i la seva solidaritat. No podem dir altre cosa que “gràcies!”. Gràcies a tots els voluntaris i voluntàries que han dedicat part del seu temps a organitzar el concert, als que han donat un cop de mà en el muntatge i decoració del Casal, als grups de música per aportar el seu granet de sorra, i sobretot, a totes aquelles persones que van ser al Casal la nit de dissabte per mostrar la seva solidaritat per partida doble.