Dóna un cop de mà (video)

El Comitè d’Acollida de persones refugiades de la Generalitat de Catalunya s’està coordinant amb ajuntaments i altres administracions per planificar l’acollida de les persones refugiades amb les màximes condicions.

Amb aquesta finalitat, el Comitè ha elaborat un inventari de recursos que pot ser omplert, tant per persones a títol individual, com per entitats, empreses o la pròpia administració local en la que es sol•licita el tipus de recurs que es pot oferir. Els recursos que es poden oferir poden ser tant de caràcter material (habitatges, equipaments residencials, cessió d’espais formatius, etc.) com immaterial (formació i orientació per al treball; servei de traducció, interpretació o mediació intercultural; servei d’acompanyament personal, escolar o familiar; formació en idiomes o alfabetització; prestació de serveis de salut complementaris; realització d’activitats de lleure i esports, etc.).

Què ha de fer el ciutadà o l’entitat interessada en oferir algun recurs?

Les persones i entitats interessades han d’emplenar la fitxa d’inventari i presentar-la a l’Ajuntament, a l’Oficina d’Atenció al Vilatà C/ Major, 93; o enviar-la a l’adreça cooperacio@masquefa.net . Obrir fitxa d’inventari
Un cop presentada la fitxa, l’ajuntament tractarà la informació i la farà arribar a la Direcció General per a la Immigració, on quedarà enregistrada en una base de dades per tal de facilitar la gestió dels recursos per a l’acollida de persones refugiades.
Un cop la informació sobre els recursos que s’han ofert s’incorpori a la base de dades, la Direcció General per a la Immigració enviarà un avís de recepció a la bústia de correu electrònic que la persona interessada ha indicat en el fitxa d’alta a l’inventari.

Qui gestionarà els recursos?

Les entitats gestores que oficialment tenen designat l’acolliment de les persones refugiades (ACCEM Associació Comissió Catòlica Espanyola de Migració, CCA(R) Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i Creu Roja Catalunya) seran les entitats gestores dels recursos. Les entitats gestores es posaran en contacte directament amb la persona titular del recurs o servei per tal d’informar i establir les condicions en què es gestionarà el servei (data d’inici, termini d’ús, etc.).

ENTITATS D’INTERÈS PER L’ACOLLIDA DE PERSONES REFUGIADES

La ciutadania també pot col·laborar amb aquestes entitats de diferents maneres: fent una aportació econòmica, un voluntariat o fent-se soci.

ACCEM
www.accem.es

ACATHI. ASSOCIACIÓ CATALANA PER A LA INTEGRACIÓ D’HOMOSEXUALS, BISEXUALS I TRANSEXUALS IMMIGRANTS
www.acathi.org

ASSOCIACIÓ EXIL
www.centroexil.org

COMISSIÓ CATALANA D’AJUDA AL REFUGIAT
www.ccar.cat

CREU ROJA CATALUNYA
www.creuroja.org

FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ
monlocalrefugiats.weebly.com  www.fonscatala.org

FUNDACIÓ ACSAR
www.fundacioacsar.org

PEN CATALÀ
www.pencatala.cat

SICAR CAT ADORATRIUS
www.adoratrius.cat

XARXA D’ASSOCIACIONS ASIL.CAT
www.asil.cat