La campanya pel foment de les actituds cíviques que impulsa l’Ajuntament de Masquefa ha iniciat aquests dies una nova acció, en aquest cas adreçada als propietaris de gossos, per tal de recordar-los l’obligatorietat de recollir els excrements dels seus animals a la via pública.

Des d’aquest dimecres, 30 de juliol, els agents cívics recorren els carrers, places i parcs de la vila per lliurar als propietaris de gossos fulls informatius que els recorden les obligacions que tenen respecte als seus animals domèstics, entre aquestes recollir els excrements de les vies públiques, però també d’altres com identificar l’animal amb un xip, inscriure el gos al cens municipal o passejar-lo sempre lligat.

Sancions

A més, a partir de la setmana que ve els agents de la Policia Local intensificaran la vigilància i multaran els propietaris de gossos que tinguin actituds incíviques. El Reglament municipal sobre la tinença d’animals preveu diferents penalitzacions econòmiques en funció de la gravetat de les infraccions, les quals poden arribar fins als 1.000 euros.

D’acord amb el reglament, infraccions lleus com ara alimentar els animals en la via pública i espais públics seran sancionades amb multes que poden arribar als 100 euros.

A més, infraccions considerades greus, com ara no tenir censat l’animal domèstic, no portar corretja ni collar, o no recollir de les vies públiques i qualsevol lloc destinat al trànsit o esbarjo dels ciutadans les deposicions fecals de gossos i gats, seran sancionades amb multes que poden arribar als 300 euros.

En el cas dels gossos potencialment perillosos, també es consideren infraccions greus no tenir-los inscrits en el registre específic de l’Ajuntament, portar-los sense morrió, no disposar de llicència per a la seva tinença o no tenir una assegurança de responsabilitat civil.

Altres comportaments inacceptables com abandonar l’animal es consideren infraccions molt greus, i estan penalitzats amb multes que oscil·len entre els 301 i els 1.000 euros.

L’Ajuntament demana la col·laboració de tots els propietaris d’animals de companyia per evitar aquestes situacions, garantir la convivència, i fer de Masquefa una vila neta, agradable i acollidora.