Els masquefins i les masquefines tindrem els dies 18 i 19 de desembre una nova ocasió de demostrar la nostra generositat. L’Ajuntament i el teixit associatiu, amb la col•laboració de comerços i empreses, han organitzat per tercer any el Cap de Setmana Solidari. (consulteu el programa)

El dissabte 18 es farà una nova Marató de la Sang. I el diumenge 19 Masquefa se sumarà a la Marató de TV3. Entre tots dos dies se celebraran una quarantena d’activitats per engrescar la gent a sortir i afavorir la participació en les maratons.

A més, aquest any el Cap de Setmana Solidari coincideix amb uns altres dos esdeveniments que també convidaran a la participació: el primer Mercat Medieval i el Pessebre Vivent.

Una vegada més el Cap de Setmana Solidari serà possible gràcies a la implicació de les entitats masquefines, que s’aboquen novament en la iniciativa ja sigui organitzant activitats o aportant voluntaris. També hi col•laboren diverses persones a títol individual.

‘Per Nadal, el millor regal: la teva sang’
El Cap de Setmana Solidari alçarà el teló el dissabte 18 de desembre amb la tercera Marató de Donació de Sang. Amb el lema “Per Nadal, el millor regal: la teva sang’ els organitzadors (el Banc de Sang i Teixits i l’Ajuntament) volen superar els excel•lents resultats de l’any passat i arribar a les 250 donacions.

Els vilatans i vilatanes tindrem dotze hores ininterrompudes, de les 10 del matí a les 10 de la nit, per passar per la Sala Polivalent de la Rogelio Rojo a donar sang. La inauguració es farà a les 12 del migdia, amb la presència de les autoritats locals i els representants del Banc de Sang i Teixits.

Per facilitar la donació s’instal•larà un servei de ludoteca i wi a la Sala Polivalent perquè els pares i mares hi puguin deixar els fills. Poden donar sang totes les persones sanes entre 18 i 65 anys que pesin més de 50 quilos. No cal estar en dejú.

A més de les activitats culturals, socials i esportives, per afavorir la participació també se sortejaran entrades al teatre i paneres entre els donants. I l’associació que aconsegueixi mobilitzar més donants serà reconeguda com ‘l’Entitat amb més sang’.

Contra les lesions medul•lars i cerebrals adquirides
L’endemà, diumenge 19, la solidaritat tornarà a ser la protagonista amb la Marató de TV3, que aquest any recollirà fons per a la investigació de les lesions medul•lars i cerebrals adquirides.
Al llarg de tot el cap de setmana es podran fer donacions en les activitats que han organitzat les entitats i l’Ajuntament, així com també en les guardioles que les últimes setmanes ja s’han distribuït en els comerços de Masquefa i les dependències municipals.

També l’entrada del Pessebre Vivent, que es farà el dissabte 18, es destinarà a la marató de la televisió catalana. A més, diverses associacions han preparat sortejos i rifes per afavorir la participació.