Masquefa encetarà dijous la celebració del Carnaval amb el concurs de disfresses d’aparadors i comerços, que s’allargarà fins al dissabte. Durant tres dies els masquefins i masquefines podran admirar i valorar la creativitat dels comerciants. El concurs consta de dues categories: establiments que decoren l’aparador i establiments que decoren tot el comerç.

El Rei Carnestoltes trepitjarà Masquefa dissabte amb la intenció de tornar a posar la vila potes enlaire. Carnestoltes encapçalarà l’espectacular rua de comparses i carrosses que desfilarà pels carrers de la vila, acompanyada de tots aquells vilatans i vilatanes que s’hi vulguin sumar.

Per a fomentar la participació s’estableixen dues categories: grups de menys de 20 integrants i grups de més de 20 integrants Hi haurà quatre premis a les millors disfresses col•lectives, dos per categoria. Els primers classificats de cada categoria seran premiats amb 300 euros, i els segons amb 200.

El Carnaval arriba aquest any amb alguns novetats. D’una banda, per a facilitar la ubicació de les carrosses i les comparses, la rua sortirà de l’avinguda de la Línia, i seguirà el mateix recorregut de l’any passat.

D’altra banda, per a fer un jurat més equitatiu, cada una de les comparses participants haurà de designar obligatòriament un representant que formarà part del jurat. En el procés de valoració de les comparses cada representant haurà d’avaluar totes les comparses participants, excepte la comparsa a la qual representa. En cas que alguna comparsa no vulgui designar cap representant al jurat, haurà de renunciar-hi per escrit.

PROGRAMA

10, 11, 12 de març
Concurs de disfresses de comerços i aparadors locals.
 

Dissabte 12 de març
17h: Recollida de dorsals de les comparses al Punt d’Informació de sortida de la rua ubicat a l’Avinguda de la Línia.
17.30h: Concentració de comparses i carrosses a l’Avinguda de la Línia (entre l’Institut de Masquefa i Escola “el Turó”).
18h: Sortida de la Rua de Carnaval
(Recorregut: Sortida Av. La Línia, C/ Sant Antoni fins l’Ajuntament, C/ Major, C/St. Pere, C/ Crehueta, C/ Santa Clara fins al Recinte Rogelio Rojo)
19.30h: Entrega de la clau de la Vila al rei Carnestoltes i Pregó de Carnaval a càrrec de la companyia “TEATRERUS” ( Sala Polivalent )
19.45H-22h: Festa de tarda de Carnaval a Sala Polivalent “ La Fàbrica”
(Durant la Festa de tarda s’anunciaran les comparses i els comerços guanyadors i s’entregaran els premis.)
24h: Festa de disfresses a Sala Polivalent “ La Fàbrica”