Després de la tempestiva visita de l’any passat, el Rei Carnestoltes amenaça de tornar a Masquefa aquest dissabte, 20 de febrer, i deixar-ho tot novament potes enlaire.

Novetats destacades

La Festa de Carnaval presenta aquest any novetats destacades. D’una banda, una nova ubicació per a la sortida de les carrosses i comparses i canvis en el recorregut.

D’altra banda, es renoves les categories en el concurs a les millors disfresses col•lectives

La festa més participada

Organitzada per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament, amb la col•laboració de l’Associació de Comerciants i Serveis, la Festa de Carnaval ha destacat els dos darrers anys per una participació multitudinària.

La darrera Rua va batre rècords amb un total de 22 comparses, 14 carrosses o vehicles i fins a 560 persones inscrites.

Aquest any l’objectiu és continuar fent de la Festa de Carnaval una de les més participades a Masquefa.

Concurs d’aparadors i comerços
La celebració començarà el dijous 18 de febrer amb el concurs de disfresses de botigues i comerços. Com l’any passat hi haurà dues categories: per a establiments que vulguin decorar l’aparador i per als que guarneixin tot l’establiment. Durant tres dies els masquefins i masquefines podran admirar i valorar la creativitat dels comerciants.

El Rei Carnestoltes trepitjarà la vila el dissabte 20, encapçalant l’espectacular Rua de comparses i carrosses, acompanyada de tots aquells vilatans i vilatanes que s’hi sumin a títol particular.

Aquesta vegada la Rua no sortirà del Recinte Rogelio Rojo sinó de l’Avinguda de la Línia, on es disposa de més espai. També variarà el recorregut.

Rua: categories, premis i inscripcions
D’altra banda, per afavorir la participació s’han fet alguns canvis en el concurs de comparses. S’estableixen dues categories: grups de menys de 20 integrants i grups de més de 20.

En total hi haurà quatre premis a les millors disfresses col•lectives, dos per categoria. Els primers classificats de cada categoria seran premiats amb 300 euros, i els segons amb 200.

Inscripcions

Les inscripcions per participar a la Rua, que són gratuïtes es poden fer fins al dimecres 17 de febrer. Les entitats i grups s’hi podran apuntar personant-se a l’Àrea de Serveis Personals (Recinte Rogelio Rojo) o trucant-hi (93 772 78 36), de dilluns a divendres als matins. També es podran fer les inscripcions al Punt d’Informació Juvenil (Recinte Rogelio Rojo/ 93 772 85 21) els dimarts, dimecres i dijous de 5 a 8 de la tarda.

A més de la Rua, la Festa de Carnaval inclourà també el transgressor pregó del Rei Carnestoltes, una festa de tarda i una festa de disfresses nocturna.

PROGRAMA D’ACTES
18, 19 i 20 de febrer
Concurs de disfresses de comerços i aparadors

Dissabte 20 de febrer
17h: lliurament de dorsals per a la Rua a les carrosses i comparses al Recinte Rogelio Rojo (antiga masquef@ula)

17.30h: concentració de comparses i carrosses a l’avinguda de la Línia
(entre SES Masquefa i CEIP el Turó)
 

18h: sortida de la Rua
(Recorregut: Av. La Línia, C/ Sant Antoni fins a l’Ajuntament, C/ Major, C/ St Pere, C/ Crehueta, C/ Sta Clara fins al Recinte Rogelio Rojo)
 

19.30h: lliurament de la clau de la vila al rei Carnestoltes i pregó de Carnaval
 

19.45h-22h: festa de tarda a la Sala Polivalent
(S’hi anunciaran les comparses i els comerços guanyadors i es lliuraran els premis)
 

24h: festa de disfresses al Recinte Rogelio Rojo