Ja teniu la disfressa a punt? Doncs, afanyeu-vos perquè el Rei Carnestoltes, l’amo i senyor de la transgressió, ha confirmat que el dissabte 21 de febrer tornarà a ser a Masquefa per encomanar-nos les seves esbojarrades ganes de gresca. El Carnaval d’aquest 2015 mantindrà el mateix model d’èxit que aquests darrers anys l’ha consolidat com una de les festes més multitudinàries entre les que se celebren a Masquefa. Però, a més, incorporarà també algunes novetats per acabar d’arrodonir la celebració.

Rua i concurs de comparses
La festa de Carnaval començarà a 2/4 de 7 de la tarda amb la gran rua de comparses que recorrerà els carrers de Masquefa. A més dels grups, també s’hi podran afegir tots els masquefins que hi vulguin participar a títol individual. Només hi ha dues condicions: anar disfressat, i tenir moltes, però que moltes, ganes de passar-s’ho bé.

Les carrosses s’hauran de concentrar mitja hora abans de l’inici, a les 6 de la tarda, a l’avinguda de La Línia, on hi haurà un punt d’informació perquè cada comparsa pugui retirar el seu dorsal i confirmar la participació.

Pel que fa al concurs de comparses s’estableixen dues categories: comparses de menys de 20 integrants, i comparses de més de 20 membres. Aquest any s’amplien els premis, que passen de dos a tres en cada categoria. En concret hi haurà un primer premi de 200 euros, un segon premi de 150, i un tercer de 100, per categoria. Els guanyadors els elegirà un jurat integrat per un representant de cada comparsa. Cada membre del jurat avaluarà totes les comparses, a excepció de la que representa.

Concurs d’establiments comercials disfressats
La festa de Carnaval també inclourà el concurs de comerços disfressats, que aquest any competiran en una única categoria, la d’establiment. També com a novetat, el concurs tindrà aquest any premis en metàl·lic: un primer premi de 200 euros, un segon de 150, i un tercer de 100. A més, l’establiment que obtingui el primer premi podrà anunciar-se gratuïtament, amb una falca diària, a l’emissora municipal Ràdio Masquefa, durant tres mesos. En el cas del segon premi la falca s’emetrà durant dos mesos. I en el cas del tercer, durant un mes.

També el jurat qualificador experimenta canvis: estarà integrat per un membre de l’Associació de Comerços i Serveis de Masquefa i dos professionals de l’àmbit artístic. Els establiments hauran d’estar a punt el dijous 19 de febrer i no es podran retirar fins el diumenge 22 de febrer després de la rua de carnaval. Durant els dies 19,20, i 21 de febrer el jurat passarà pels comerços participants per tal de puntuar-los.

Aquest any els organitzadors han unificat també els criteris de valoració per a elegir els guanyadors de tots dos concursos. Els jurats tindran en compte el disseny, la vistositat artística i l’elegància de l’establiment o la comparsa; l’originalitat, el maquillatge i les màscares del personal; el dinamisme intern; la qualitat acústica, lluminosa i l’impacte visual, i la crítica social.

Les inscripcions, del 2 al 14 de febrer
Les inscripcions per participar a la rua i al concurs de comparses, i també per prendre part en el concurs d’establiments disfressats, són gratuïtes i s’hauran de fer del 2 al 14 de febrer, ambdós inclosos.

Es podran fer personalment o per telèfon a:

● Ajuntament de Masquefa ( C/ Major, 93,) de dilluns a divendres, de 10h a 14h. (93 772 50 30)

● Casal de Joves (C/ Santa Clara, 16-22 – La Fàbrica Rogelio Rojo), de dimarts a dissabte, de 17h a 20h. (93 772 85 21)

● Per email a joventut@masquefa.net

(Bases i fitxa d’inscripció de la rua i el concurs de comparses)

(Bases i fitxa d’inscripció del concurs d’establiments disfressats)

Doble festa de disfresses
Tant els guanyadors del concurs d’establiments disfressats com els del concurs de comparses es donaran a conèixer en la festa de tarda que es farà a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo una vegada finalitzada la rua de Carnaval.

Però, com que el Rei Carnestoltes, mai no en té prou, també hi haurà una festa nocturna, a partir de la mitjanit, a la mateixa Polivalent, per a tots aquells que vulguin allargar la celebració fins a la matinada.