Els amants del blues tenen aquest dissabte, 10 de setembre, una cita obligada a Masquefa. El municipi celebra el primer Festival Blues de Nit amb un cartell de luxe, integrat per dues de les millors formacions del panorama nacional i amb una gran projecció internacional: The Suitcase Brothers i The Brand. Amb una dilatada experiència damunt dels escenaris, The Suitcase Brothers i The Brand són dos autèntics clàssics del circuit de blues català i espanyol, amb actuacions en les sales i els festivals més destacats.

The Suitcase Brothers
The Suitcase Brothers, grup revelació de l’any en el panorama del blues espanyol, acredita una trajectòria de més de 10 anys tocant ininterrompudament. L’ànima del grup són els germans Pere Puertas (guitarra i veu) i Víctor Puertas (harmònica, piano i veu). Quan aquests dos talentosos músics s’ajunten són capaços de crear la màgia a l’escenari i de generar una atmosfera d’intensa comunió amb el públic.

The Brand
The Brand l’integren músics amb més de trenta anys d’experiència: Jean-Paul Dupeyron (guitarra i veu), Santi Ursul (baix) i Miguel Sánchez (bateria). Tots ells han format part de les bandes de blues i de versions més prestigioses, com ara Smoking Stones, Tradicional Tourist, Hook Herrera, La Gran Aventura, Sr. Nilsson o Belafunk Show Band. Els seus directes poden anar des d’un set elèctric amb temes dels 70’s de Dep Purple, Foo Fighters o Glenn Huges, fins a un set acústic amb temes més ambientals, versionant Sting, U2 o Rod Stewart.

En benefici de l’Aula de Música l’Alzinar
El primer Festival Blues de Nit de Masquefa se celebrarà a la piscina de l’Alzinar a partir de les 9 del vespre. El certamen l’organitzen l’Alzinar Societat Recreativa i Cultural i l’Aula de Música d’aquesta entitat. A més d’oferir una excel•lent vetllada de música en directe i a l’aire lliure, el festival vol recaptar fons per a ampliar i millorar l’Aula de Música l’Alzinar, que aquest any serà centre adscrit a l’Escola Taller de Blues de Barcelona, la primera escola de tot Europa especialitzada en aquest gènere musical.

El preu de l’entrada, que inclou una copa de cava, és de 5 euros. Els membres de la Societat de Blues de Barcelona pagaran 3 euros, i per als socis de l’Alzinar serà gratuït.

En el certamen hi col•laboren l’Ajuntament de Masquefa, que ofereix suport logístic, i la Societat de Blues de Barcelona. També compta amb cinc patrocinadors: La Caixa, i les caves Bodega Can Bonastre, Raventós Rosell, Castelló Pedregosa i Castell d’Age.

El Festival Blues de Nit serà una de les grans novetats de la Festa del Raïm de Masquefa, que se celebrarà dissabte. S’ha programat una visita a una vinya per a recollir raïm i fer ‘càrregues’, una passejada amb carros d’època, una trepitjada popular, un intercanvi de plaques de cava, la commemoració del 50è aniversari de la pista de l’Alzinar i un concurs de cata de vins.