L’Ajuntament de Masquefa ha organitzat un cicle formatiu per a mares i pares. Es tracta de dos tallers adreçats a les famílies amb infants i adolescents. La iniciativa compta amb el suport de les AMPA de Masquefa i la Diputació de Barcelona. Les dues sessions són gratuïtes.

● Taller ‘Alimentació saludable per a nens i nenes”

El primer taller, a càrrec de l’Institut d’Educació Nutricional, tindrà lloc el dijous 22 de març, de 5 a 2/4 de 7 de la tarda, a l’escola Font del Roure. Proporcionarà a les mares i pares participants algunes recomanacions per millorar l’alimentació dels seus fills i filles.

Finalitat: Orientar a pares i mares per tal que millorin l’alimentació dels seus fills i filles. Desmitificar conceptes erronis sobre alimentació infantil. Introduir conceptes d’alimentació equilibrada. Disseny d’àpats saludables. Trobar solucions als principals problemes que presenten els nens. Aplicació de les pautes del pediatra a l’alimentació diària dels nens.

Contingut: La piràmide dels aliments. Els nutrients i els grups d’aliments. Disseny en grup de menús saludables i equilibrats per als infants. Resolució de problemes habituals en l’alimentació de nens i nenes.

Metodologia: Taller participatiu a través d’explicacions prèvies i treball en grup posterior.

Destinataris: mares i pares amb infants de qualsevol edat.

Inscripcions: fins al 19 de març a l’Ajuntament de Masquefa (C/ Major, 93) o on line a la pàgina web municipal (www.masquefa.cat).

Les AMPA oferiran un servei d’acollida per a les famílies que assisteixin a la xerrada.

● Xerrada ‘Quan cal preocupar-se amb els conflictes i problemes de l’adolescent?’

La segona xerrada, a càrrec de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i les Balears, es farà el dimecres 28 de març, de 5 a 7 de la tarda, al Casal de Joves. Servirà per orientar les mares i pares sobre com intervenir davant dels conflictes del seus fills i filles adolescents o pre-adolescents.

Finalitat: Donar elements que ajudin a mares i pares a diferenciar davant de quin tipus de problema o conflicte cal estar alerta i com intervenir en aquest cas.

Contingut: Canvis endocrins i morfològics: caràcters sexuals primaris i secundaris. Canvis en la imatge del cos i els conflictes que generen. El cos com a seu de noves sensacions, emocions i desigs. Separació amb els pares i mares i primeres trobades amb l’altre sexe. Relacions eròtiques entre adolescents. Què, com i fins a quin punt podem informar? Dificultats en el procés davant l’angoixa de la transformació.

Metodologia: a partir d’una breu exposició introductòria, establiment d’una dinàmica de grup amb discussió de casos, diàleg i debat entre els participants

Destinataris: Pares i mares amb fills pre-adolescents o adolescents (a partir de 5è de primària).

Inscripcions: fins al 26 de març a l’Ajuntament de Masquefa (C/ Major, 93) o on line a la pàgina web municipal (www.masquefa.cat).