La forma més efectiva de canalitzar l’ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny.

Davant la voluntat de la ciutadania d’oferir suport a la població afectada pel conflicte a Ucraïna l’Ajuntament de Masquefa es coordina amb el Consell Comarcal de l’Anoia, que és qui fa de nexe amb la Generalitat de Catalunya, ens que s’encarrega de la gestió i coordinació amb les entitats humanitàries que ofereixen ajuda al poble ucraïnès.

Des d’aquestes institucions es recomana que la forma més efectiva d’ajudar a la població d’Ucraïna és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny; en comptes de fer recollides de roba, menjar o medicaments, a causa de les dificultats d’arribada d’aquests productes al seu destí. Tot i així, des del consistori es vol agrair a tots els veïns i entitats la seva col·laboració i implicació i totes les mostres d’oferiment rebudes.

Finalment, l’Ajuntament està en contacte directe amb les famílies ucraïneses residents al municipi, a qui ha traslladat tot el seu suport i s’ha posat a la seva disposició per a tot allò que necessitin.

Aportacions econòmiques

La millor opció és vehicular-les a través del Fons Català de Cooperació. Per fer-ho, es poden fer donacions als següents números de compte indicant clarament en el concepte de la donació “Campanya 3699-Crisi Ucraïna”:

  • BBVA (codi IBAN): ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • CaixaBank (codi IBAN): ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Oferiments per part de la població

Els oferiments de persones individuals o col·lectius adreçats al poble ucraïnès (allotjament, bens mobles, voluntariat i acompanyament de qualsevol tipus) es poden comunicar a través de dues vies:

  • A l’Ajuntament de Masquefa: el consistori serà l’encarregat de coordinar els oferiments amb la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal. Prèvia instància a l’OAV; de forma presencial al CTC (av. Catalunya, 62 – porta d’accés Masquef@ula) o de forma telemàtica en aquest enllaç.
  • Al Comitè per a l’Acollida de les Persones refugiades de la Generalitat de Catalunya: es pot fer a través de l’adreça electrònica igualtat@gencat.cat. A l’assumpte del missatge cal indicar clarament “OFERIMENTS UCRAÏNA”, això permetrà detectar i gestionar-los més ràpidament.

Organitzacions catalanes a Ucraïna

Vols ajudar a la població afectada per la guerra d’Ucraïna? A continuació oferim un llistat de les organitzacions amb base a Catalunya que estan treballant sobre el terreny.