La sala d’actes del Centre Tecnològic Comunitari va acollir dimarts una sessió informativa per donar a conèixer la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que duu a terme l’Ajuntament i el procés de participació vilatana que ha organitzat per a recollir les propostes i suggeriments dels vilatans, les entitats, les associacions, els comerços i tots els col·lectius interessats.

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) és un instrument per ordenar el creixement del municipi. Es tracta d’avançar-se al futur i dibuixar la Masquefa que volem per als anys vinents, abans d’anar-la construint. El POUM assigna al territori uns usos (zones verdes, zones agrícoles, espais públics, activitats, equipaments…) i unes formes (volums que s’hi poden construir). L’actual Pla General data de l’any 1985 i no dóna resposta a les necessitats actuals i futures. Per això l’Ajuntament ha engegat la seva revisió i vol comptar amb la participació dels vilatans.

En aquesta primera sessió, els arquitectes redactors de l’avanç del POUM van donar a conèixer els eixos principals del document, que ara es completarà amb les aportacions que faran els vilatans.

Inscripcions als tallers

L’Ajuntament ha organitzat dos tallers per recollir les propostes dels vilatans. Les sessions tindran lloc els dimarts 13 i 20 de març, a les 7 de la tarda, al CTC. El dimarts 27 de març es farà una darrera sessió en què s’exposaran les conclusions del procés de participació.

Les inscripcions als tallers estan obertes fins al 20 de març al matí i es poden fer presencialment a les dependències dels Serveis Territorials (C/ Doctor Jover, 4) o bé on line des de la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat), a l’apartat ‘Propers cursos: inscripcions on line’.

Les persones que no puguin assistir als tallers també poden omplir l’enquesta que s’ha repartit pel municipi. L’enquesta també es pot descarregar a www.masquefa.cat, a l’apartat ‘Participació ciutadana. POUM’. Cal retornar-la a l’Ajuntament (C/ Major, 93) o a Serveis Territorials (C/ Doctor Jover, 4). També es pot enviar per correu electrònic a l’adreça poum@masquefa.net.

La Masquefa dels vint anys vinents

En la sessió informativa de dimarts, l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, va explicar que la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal ha de permetre “definir entre tots la Masquefa que volem per als vint anys vinents”.

El regidor de Participació Ciutadana, Carles Pérez, va afirmar que les aportacions dels vilatans en el procés de revisió del POUM “són fonamentals”, ja que són els qui millor coneixen Masquefa i les seves propostes "complementaran el treball dels tècnics redactors".

Més informació

. Oficina del POUM (C/ Doctor Jover, 4)

. www.masquefa.cat (apartat ‘Participació ciutadana. POUM’)

. poum@masquefa.net