Aquests dies han començat les obres d’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Masquefa. Amb aquesta ampliació es vol donar resposta a la situació de saturació en què sovint es troba el consultori mèdic a causa del creixement de població que ha experimentat el municipi els darrers anys.
 
Un edifici d’obra nova
Tot i que inicialment estava previst ampliar el CAP amb dos mòduls, finalment es construirà un edifici d’obra nova, que estarà connectat a l’actual ambulatori. Aquest edifici es destinarà a equipament municipal una vegada s’hagi construït el nou Centre d’Atenció Primària que s’ha de fer al pati de l’actual institut.
 
L’ampliació del consultori mèdic permetrà guanyar un important espai tant per als professionals sanitaris com per als usuaris i usuàries. Aquest espai disposarà de noves consultes i sales d’espera. A més, també s’està condicionant i urbanitzant tot l’entorn de l’ambulatori.
 
Una mesura provisional i d’urgència
L’ampliació de l’actual consultori és una actuació de caràcter provisional i d’urgència, en espera que la Generalitat construeixi el nou Centre d’Atenció Primària.  El nou ambulatori ha de permetre donar resposta a la creixent demanda de serveis sanitaris que ha viscut el municipi. Es tractarà d’un edifici d’una sola planta per facilitar l’accés de la gent gran i les persones amb problemes de mobilitat.
 
 
Mediació davant la Generalitat
L’Ajuntament de Masquefa està fent tots els possibles i està posant tots els recursos al seu abast per aconseguir que els vilatans i vilatanes puguin gaudir d’un servei sanitari de qualitat. Així ho demostra, per exemple, el fet que s’hagin iniciat les obres d’ampliació de l’actual consultori i que s’estigui treballant ja en el projecte del nou Centre d’Atenció Primària.
 
No obstant això, l’Ajuntament és conscient que el servei sanitari presenta en l’actualitat algunes deficiències, com ara la manca de personal sanitari. El Consistori entén que la Generalitat, que és l’òrgan que té la competència en els serveis sanitaris, no està demostrant la sensibilitat necessària ni està complint les expectatives. L’Ajuntament està intercedint davant la Generalitat perquè es doni urgentment solució a aquestes mancances.