Una xerrada sobre informació al consumidor va estrenar dijous, 19 d’abril, el cicle gratuït d’accions formatives per a comerços, empreses i persones emprenedores que l’Ajuntament de Masquefa ha posat en marxa per ajudar-los a formar-se i reciclar-se i per proporcionar-los eines que els resultin útils per a la seva activitat empresarial, especialment en l’actual context de crisi.

La xerrada, que va anar a càrrec de dos tècnics del Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona, va reunir a la sala d’actes del Centre Tecnològic Comunitari nou comerciants. S’hi van tractar els requisits mínims que els establiments comercials han de complir respecte a les seves relacions amb els consumidors i usuaris. Així, es van abordar aspectes com ara els fulls de reclamació o denúncia, els horaris comercials, el pagament amb targeta, els preus de venda al públic o els drets lingüístics.

Al maig, xerrada sobre el posicionament comunicatiu
Aquest cicle gratuït per a comerços, empreses i persones emprenedors inclourà una sessió formativa cada mes, fins al novembre. Per al mes de maig hi ha prevista una xerrada sobre el posicionament comunicatiu de les empreses i organitzacions, que anirà a càrrec de Míriam Riera. L’objectiu de la sessió és proporcionar eines als assistents per a diferenciar la seva empresa de la competència i saber-ho comunicar correctament. S’hi tractaran continguts com ara el màrqueting i la importància de les percepcions, com situar-se en la ment del receptor, el poder de la simplicitat, l’estratègia per a una comunicació efectiva, com definir el posicionament de l’empresa i com comunicar-lo amb eficàcia, entre altres.

Per als mesos següents s’està treballant en sessions sobre tipologies de venda, la venda on line, estratègies de venda adaptades a clients diferents, les garanties dels béns de consum o el sistema arbitral de consum.

Totes les inscripcions es podran fer presencialment al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60) o on line a la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat). Les sessions s’organitzaran preferentment en horari de migdia per fomentar la participació.

Aquest pla formatiu de l’Ajuntament compta amb el suport del programa ‘Inicia: per a la creació d’empreses’, el Departament de Treball de la Generalitat i el Fons Social Europeu. A més, els ajuntaments de Piera i els Hostalets de Pierola hi col·laboren fent-ne difusió entre els teixit productius dels seus municipis.

Per a més informació podeu trucar al 93 772 78 28.