Aquest mes de gener comencen els cursos adreçats a persones adultes que l’Ajuntament de Masquefa ha organitzat per al primer trimestre de l’any. La programació torna a prioritzar la formació per a l’ocupació–amb cursos que permetran als alumnes ampliar el seu currículum i augmentar les seves possibilitats de trobar feina o millorar el seu lloc de treball-, la formació en TIC –bàsica per accedir a moltes ofertes laborals- i la formació adreçada específicament a les empreses, emprenedors i comerços per ajudar-los a ser més competitius.

A més, l’agenda formativa presenta novetats destacades. En l’àmbit de la formació per a l’ocupació, per exemple, s’han programat tres tallers per aprendre a buscar feina mitjançant les xarxes socials: un de Facebook (30 de gener), un altre de Twitter (20 de febrer) i un tercer de Linked-in (3 d’abril).

També es farà, per primera vegada, una sessió específica per ajudar en el procés de recerca de feina a persones que provinguin de la construcció, un dels sectors més castigats per la crisi i l’atur. La sessió tindrà lloc el 25 de febrer i pretén recollir les demandes d’aquestes persones com a punt de partida per poder dissenyar noves activitats formatives que responguin a les seves diferents necessitats.

Una altra novetat en l’àmbit de la formació per a l’ocupació és la sessió de networking per a persones amb esperit emprenedor prevista per al 21 de març. L’activitat està oberta a tots aquells qui tinguin una idea –ja sigui en una fase inicial o bé desenvolupada- de crear el seu propi negoci. En la sessió podran conèixer altres professionals en la mateixa situació i contactar-hi per establir-hi possibles sinèrgies i col·laboracions.

La formació per a l’ocupació inclou, a més, altres cursos que ja han obtingut una molt bona resposta en edicions anteriors, com els seminaris de tècniques de recerca de feina, el programa ‘Jo busco feina: coaching per a persones a l’atur’, i el curs de manipulació d’aliments.

Pel que fa a la formació per a la creació i consolidació d’empreses, s’incorporen novetats com ara dos tallers d’aparadorisme i de tècniques d’embolicat de regal –ambdós amb les inscripcions ja obertes-, i les xerrades ‘Com crear un blog per al meu negoci’ (27 de febrer) i ‘Com donar a conèixer el meu negoci a través de les xarxes socials’ (27 de març). Emprenedors, empresaris i comerciants també podran participar en la sessió de networking del 21 de març.

D’altra banda, en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació s’han programat el curs d’ofimàtica ‘Dona’t una oportunitat’ i un curs de Power Point i Internet, ambdós amb les inscripcions ja obertes.

Altres accions formatives previstes per aquest primer trimestre del 2014 són una xerrada sobre els estudis de la Universitat Oberta de Catalunya (22 de gener) i el taller ‘El viatge de primària a secundària’ (5 de març), adreçat a pares i mares amb fills a 5è i 6e curs.

Trobareu tota la informació sobre la programació de cursos en la Guia d’oferta formativa per a persones adultes que edita l’Ajuntament. Aquesta publicació es pot consultar on line a www.masquefa.cat i també, en format paper, al CTC i l’Ajuntament.

(Descarregueu-vos la guia)