Aquest mes d’octubre han començat les obres per fer el nou Casal de Joves de Masquefa a l’antiga i emblemàtica Fàbrica Rogelio Rojo. Amb aquesta actuació l’Ajuntament vol donar resposta a una històrica reivindicació del col•lectiu de joves i posar a la seva disposició un equipament de qualitat i que, a la vegada, permeti ampliar l’oferta de serveis i activitats adreçats als joves i oferir-los una programació àmplia, estable i diversificada.

El nou Casal de Joves s’està fent al costat de la nova biblioteca. A més de fer realitat aquest nou equipament, l’actuació permet rehabilitar una part més de la Fàbrica Rogelio Rojo, declarada Bé Cultural d’Interès Local.

Gairebé 300 m2
El Casal ocuparà en total una superfície de gairebé 300 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i un altell, ja que s’aprofita la gran alçada de la nau. S’hi accedirà per la plaça del Recinte Rogelio Rojo.

A la planta baixa disposarà d’una gran sala polivalent, de 90 m2, per a activitats diverses; un espai de 32 m2 destinat a taller, un magatzem , una altra sala de 21 m2 i un espai de gairebé 25 m2 que acollirà les noves dependències del Punt d’Informació Juvenil. Amb les noves instal•lacions es vol ampliar l’horari d’obertura de la Zona Lliure, servei que ofereix l’Ajuntament als joves i adolescents per a prevenir les conductes de risc en drogodependències, i també oferir una programació per als joves majors de 18 anys.

A l’altell s’hi fan tres despatxos, d’uns 18 m2 cadascun, i una gran sala d’ús polivalent de 45 m2.

Les obres les duu a terme l’empresa Constructora de Calaf. Per a fer possible el nou Casal de Joves l’Ajuntament compta amb un important ajut econòmic del govern de Madrid, concretament 300.000 euros dels Pressupostos Generals de l’Estat aconseguits mitjançant una esmena del grup de CiU al Congrés.

Fòrum per conèixer l’opinió dels joves
L’Ajuntament vol saber què li agradaria fer als joves al nou Casal de Joventut. Per això, des de les regidories de Participació i Joventut s’ha organitzat un fòrum de debat amb el col•lectiu de joves per saber quines són les seves preferències majoritàries per a desenvolupar-hi una oferta i un programa ampli d’activitats i serveis.

El fòrum es farà els dies 4 i 13 de novembre i també ha de contribuir a definir, entre tots, quins han de ser els paràmetres de gestió del nou equipament. La iniciativa està oberta a tots els masquefins i masquefines de 12 a 30 anys.

Programa del fòrum
Dijous 4 de novembre:
Presentació i informació del procés.
Lloc: CTC
Hora: 19:00h

Dissabte 13 de novembre:
Jornada matí i tarda de debat i concert de grups locals
Lloc: Recinte Rogelio Rojo
Més informació al 93 772 85 21 i al Punt d’Informació Juvenil Rojo Punt Jove (de dimarts a divendres, de 17h a 20h, al Recinte Rogelio Rojo, al carrer Santa Clara s/n)