L’Ajuntament ha iniciat els treballs de reforma de l’edifici de l’antic ambulatori del carrer Escoles –que ha quedat buit des que ha entrat en funcionament el nou CAP- per adequar-lo com a nou Casal de la Gent Gran de Masquefa i dotar, així, aquest col·lectiu d’unes instal·lacions en condicions òptimes.

Abans d’iniciar les obres, representants de l’equip de govern i de la junta del Casal de la Gent Gran, amb l’alcalde, Xavier Boquete, i la presidenta, Pepita Esteve, al capdavant, van visitar l’edifici per conèixer l’actuació damunt del terreny. En aquesta visita es va exposar el projecte i es va consensuar com serà la distribució interior del futur Casal -per tal d’adaptar-lo al màxim a les necessitats específiques dels usuaris-, així com també la remodelació que s’ha de fer a l’exterior, en els jardins de la Torre dels Tena, per eliminar barreres arquitectòniques i habilitar-hi rampes que facilitin l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. Aquestes obres d’accessibilitat a l’exterior s’iniciaran dilluns que ve, 19 de maig. La setmana passada, la Brigada ja va fer-hi els treballs previs necessaris per poder procedir a l’adequació dels accessos.

En total el projecte té un pressupost de 31.000 euros. Se’n destinaran 22.000 a la reforma de l’edifici, on, entre altres intervencions, s’enderrocaran envans per a obtenir espais més amplis i diàfans que s’ajustin millor a les necessitats de la gent gran, s’arranjaran algunes instal·lacions existents, es pintarà, es farà un reforç estructural en la cantonada nord, i s’obrirà una nova porta amb accés al passatge del Triangle. Els altres 9.000 euros s’invertiran en l’adequació dels accessos de l’exterior.

Els treballs es financen íntegrament amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, de manera que no representen cap despesa per a l’Ajuntament. Les obres van a càrrec de Construccions Masquefa.

La previsió és que el nou Casal de la Gent Gran pugui entrar en funcionament el mes de juliol, per la Festa Major de Santa Magdalena.