L’Ajuntament ha iniciat aquesta setmana els treballs per millorar l’accessibilitat i la mobilitat dels vianants al carrer principal –la travessera de la carretera B-224z- i per pacificar-hi el trànsit. L’actuació consisteix a ampliar la vorera sud en un tram de 80 metres que va des de l’església fins a l’alçada del carrer Montserrat, i també en construir una plataforma única per als vianants davant de l’església.

Actualment la vorera sud no supera en alguns punts el 70 centímetres d’amplada, fet que suposa un obstacle per als vianants i especialment per a les persones amb mobilitat reduïda, que es veuen obligades a baixar de la vorera, amb el perills que això comporta.

Amb la millora que s’hi està duent a terme la vorera tindrà en tot aquest tram una amplada mínima d’1,50 metres, i en alguns punts arribarà fins als 2,40. També s’hi farà una plataforma elevada per garantir l’accessibilitat dels vianants.

L’actuació comportarà la reducció de la calçada dedicada a la circulació dels vehicles, que quedarà en 3,50 metres, i s’evitarà així que s’hi mal aparqui en doble fila. Es mantindrà la línia d’aparcament, amb una amplada de 2,20 metres.

D’altra banda, la plataforma que es fa davant de l’església tindrà una longitud de 20 metres. L’objectiu és que sigui un punt de trobada per als vianants.

Amb aquesta doble actuació l’Ajuntament vol crear un itinerari segur i accessible per als vianants en una de les artèries principals de Masquefa, ja que s’hi concentra bona part de la vida social, comercial i administrativa, i al mateix temps reduir la velocitat dels vehicles que hi circulen. Els treballs, que tenen un termini d’execució d’un mes, els està executant l’empresa Bagescon 2002.

L’ampliació de la vorera sud, amb un pressupost de 15.890,45 euros, la finança l’Ajuntament. La creació de la plataforma única davant l’església, amb un cost de 46.984,01 euros, la finança la Diputació de Barcelona.

Aquesta actuació és una de les millores previstes en el Pla de Mobilitat de Masquefa.