Aquest dimarts, 17 de maig, s’obre la votació popular on line per a decidir el guanyador d’una nova edició dels premis d’accessibilitat ‘Romper Barreras’, als quals s’ha presentat el Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa. El període de votacions on line s’allargarà fins al 31 d’agost vinent.

L’Ajuntament anima tots els vilatans a entrar a la pàgina web dels premis (www.premiosromperbarreras.es) i votar pel vídeo del CTC que hi trobareu penjat. Podeu votar des de casa o bé des de les instal·lacions de Masquef@ula.

A més, per afavorir la participació, aquest dimarts, 17 de maig, coincidint amb el Dia Mundial d’Internet, s’instal·laran ordinadors per votar al mercat municipal, durant el matí, i al jardí del CTC, a la tarda. També es posaran ordinadors al carrer en altres esdeveniments socials previstos a Masquefa, com ara la Fira de la Infància i la Joventut, la Nit de l’Esport i la Festa Major.

El CTC presenta  candidatura  per segon any consecutiu als Premis ‘Romper Barreras’, una iniciativa de les empreses Toshiba i BJ Adaptacions que guardona projectes creatius d’arreu de l’estat que apostin per la tecnologia com a eina per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Per a poder optar-hi el CTC ha presentat una memòria on recull tot el projecte i l’activitat que s’hi duu a terme. També el vídeo que ja es va enregistrar l’any passat. En una primera part el vídeo el protagonitza una usuària del centre que, mitjançant el llenguatge dels signes, explica els diversos serveis que ofereix i com aquests són accessibles per a les persones amb discapacitat. En la segona part de l’audiovisual diversos voluntaris transmeten, mitjançant diverses escenificacions, el missatge que el CTC és un centre accessible on les persones amb

CTC Accessible

El Centre Tecnològic Comunitari, en funcionament des del 2009, va ser expressament ideat per a garantir l’accessibilitat de les persones amb discapacitat, tant a nivell constructiu com funcional, de mobiliari, d’equipaments i de senyalització.

L’equipament no té cap barrera arquitectònica, ha estat dissenyat perquè tot estigui a una alçada accessible per a persones que van en cadira de rodes i disposa de mapes en relleu i “braille” en totes les entrades. A la sala d’actes també s’hi ha habilitat un sistema d’anella magnètica perquè les persones amb deficiència auditiva puguin seguir les explicacions amb el seu audiòfon.

Disposa d’un espai amb material tecnològic adaptat que és únic a Catalunya per un doble fet. D’una banda, perquè el centre compta amb material tecnològic adaptat per a persones amb tot tipus de discapacitat, ja sigui física, psíquica o sensorial. D’altra banda, perquè les persones amb discapacitat comparteixen les instal•lacions amb la resta d’usuaris.

El CTC ja va guanyar el 26 d’abril un guardó d’àmbit estatal: el Premi Accessibilitat Universal de la Fundación Disminuidos Físicos de Aragón (DFA). La Fundació, una entitat sense ànim de lucre que treballa per a la plena integració social de les persones amb discapacitat, a les quals ofereix una àmplia xarxa de serveis a la comunitat d’Aragó, va valorar la capacitat del CTC de trencar barreres i afavorir la integració social de les persones amb discapacitat.