El consistori es presentarà com a acusació popular en el cas.

Davant la recent detenció per part del cos de Mossos d’Esquadra del presumpte autor de la violació d’una menor masquefina a Igualada el passat 1 de novembre de 2021, l’Ajuntament de Masquefa manifesta el següent:

  • Primer, posar en valor la tasca duta a terme per tots els cossos policials i de seguretat implicats en la investigació d’aquest delicte.
  • Segon, informar que el consistori ja s’ha posat en contacte directe amb la família de la víctima per a reiterar-li tot el seu suport i posar-se novament a la seva plena disposició.
  • Tercer, avançar que l’Ajuntament de Masquefa, com a una de les primeres accions que durà a terme per a donar suport a la víctima i a la seva família -i sota el seu vistiplau-, és presentar-se com a acusació popular en el cas i en el judici que se’n pugui derivar.
  • Quart, condemnar i denunciar novament la violació patida per aquesta menor masquefina i refermar de nou el compromís i la voluntat d’aquest Ajuntament perquè aquesta agressió no quedi impune.
  • Cinquè, refermar la posició del consistori en la prevenció i erradicació de qualsevol forma de violència masclista que atempti contra els drets i llibertats de les dones i/o de qualsevol persona per raó de gènere, sexe, origen o identitat.
  • Sisè, destacar que la posició institucional de l’Ajuntament de Masquefa és unànime i que compta amb el suport de tots els grups municipals amb representació al consistori.
  • I setè, agrair i posar en valor totes les mostres de suport i solidaritat rebudes al llarg dels darrers mesos; així com la tasca de la ciutadania, entitats i institucions per a fer front a la pandèmia del masclisme. Una xacra que és responsabilitat de tots poder erradicar.