De la mateixa manera que en molts altres municipis catalans, polítics i treballadors de l’Ajuntament de Masquefa es van concentrar dijous passat davant de l’edifici consistorial en senyal de protesta contra el projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (ARSAL) que promou el govern de Madrid.

Es tracta d’una llei amb una evident voluntat recentralitzadora, que atempta greument contra l’autonomia local i que, sota l’excusa d’un fals malbaratament per part dels Ajuntaments, pretén suprimir la prestació de serveis bàsics per part dels municipis de menys de 20.000 habitants , per exemple en àmbits tan sensibles com els serveis socials.

També el Ple municipal es va sumar el mateix dijous a la protesta. L’alcalde va llegir el manifest de rebuig de l’ARSAL elaborat i consensuat entre les principals associacions de municipis i els sindicats, el qual denuncia que aquest projecte de llei és una autèntica involució del règim local que tindrà conseqüències en forma de majors desigualtats.