Un any més, vuit alumnes han tingut l’oportunitat de complementar la formació acadèmica a les aules amb algunes hores de treball en centres i empreses del municipi.

Dilluns va tenir lloc l’acte de cloenda dels programes Connexions i Tastet d’Oficis, els dos projectes de diversificació curricular que l’Ajuntament i l’Institut duen a terme anualment amb l’objectiu d’oferir a alguns alumnes l’oportunitat de tenir una primera presa de contacte amb el món laboral. L’acte va consistir en el lliurament de diplomes als alumnes participants, que durant tot el curs escolar han compaginat la formació acadèmica que reben a l’aula amb unes hores de treball a la setmana en diversos centres i empreses col·laboradores. Així mateix, l’acte va servir a tall de reconeixement de les empreses, serveis i centres educatius del municipi que han acollit alumnes en el marc dels programes d’enguany.

Amb els projectes Tastet d’Oficis i Connexions, l’Ajuntament i l’Institut busquen la manera de que els alumnes amb dificultats escolars puguin fer una immersió en el món laboral i coneguin de primera mà diferents oficis i professions del seu entorn, amb l’objectiu de que continuïn els estudis, orientant-los cap a un itinerari que els permeti desenvolupar una professió en el futur.

El llistat de comerços i empreses del municipi que han col·laborat en els programes és ampli i, gràcies a la predisposició de tot el teixit econòmic masquefí, els alumnes participants han tingut l’oportunitat de conèixer sectors productius i comercials tan diversos com la perruqueria, l’agricultura, l’educació, la veterinària, els treballs a la via pública, etc.

L’acte de cloenda va comptar amb la presència de l’inspector d’educació, Jordi González, la directora de l’institut, Ruth Montserrat, l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, a més de representants dels centres i empreses col·laboradores, els alumnes i les seves famílies. Des de l’Ajuntament es fa una crida a totes les empreses i comerços del poble a sumar-se a aquests dos projectes, tot garantint-ne així la continuïtat. Les empreses i centres interessats poden trucar al 93 772 50 30 (Educació) o escriure un mail a educació@masquefa.net.