El passat dimecres va tenir lloc la sessió de presentació de resultats que posa punt i final al procés participatiu iniciat el passat mes de febrer. Les aportacions recollides s’emmarquen en la voluntat de l’Ajuntament d’elaborar un Pla Estratègic de futur per a Masquefa plenament inclusiu i representatiu de totes les sensibilitats del municipi.

Una vintena de persones es van aplegar el dimecres a la sala d’actes del Centre Tecnològic i Comunitari (CTC) per tal d’assistir a la presentació pública de resultats del procés Masquefa es Mou, projecte participatiu impulsat des de l’Ajuntament de Masquefa per tal de debatre conjuntament amb ciutadania, entitats i agents socials masquefins sobre el futur de la vila.

L’acte constituïa la sessió conclusiva i de retorn de resultats del procés, liderat des de la Regidoria de Promoció Econòmica amb el suport de la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, representants de l’empresa consultora que ha dinamitzat els tallers participatius van presentar als assistents les principals conclusions extretes al llarg del procés en relació als tres àmbits que han estat objecte d’anàlisi: ‘Teixit social i promoció del municipi’, ‘Elements estructurals del municipi’ i ‘Activitat i desenvolupament econòmic’. Van assistir a la trobada, així mateix, l’alcalde del municipi, Xavier Boquete, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Mernissi.

El procés Masquefa es Mou, que ha constat de 4 sessions participatives celebrades durant el mes de febrer, s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament d’elaborar un Pla Estratègic que defineixi i estableixi les principals directrius de desenvolupament socioeconòmic i territorial de Masquefa per als popers 15-20 anys. En paraules del propi alcalde de la vila, Xavier Boquete, el Masquefa es Mou "és només el principi d’un projecte de llarg abast que busca establir les bases necessàries per al desenvolupament sostenible, equilibrat i transversal de Masquefa, tot garantint que estem capacitats per afrontar els reptes de futur amb èxit i de forma 100% inclusiva".

Des de l’Ajuntament es dóna les gràcies a totes les persones i entitats que han col·laborat en el procés participatiu per la seva implicació i dedicació. Gràcies a les aportacions de tothom s’ha pogut definir un punt de partida per al futur Pla Estratègic eminentment transversal i representatiu de les sensibilitats i inquietuds de tots els col·lectius de Masquefa. Així mateix, es convida els veïns a consultar el bloc de Masquefa es Mou, en què es pot trobar tota mena d’informació relativa al procés i fer aportacions on-line: https://masquefaesmou.masquefa.net/