El Centre de dia de Masquefa és un equipament de l’Ajuntament de Masquefa gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). És un centre que ofereix atenció integral i personalitzada a les persones usuàries i les seves famílies basada en el model d’atenció centrada en la persona (ACP). 

L’equip del centre està format per una fisioterapeuta, una terapeuta ocupacional, una psicòloga, una integradora social, una treballadora social, una infermera, dos gerocultores, una auxiliar de neteja i la xofer. Aquest equip multidisciplinari permet oferir una gran varietat d’activitats que contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones usuàries i les seves famílies a través de l’estimulació cognitiva, l’exercici físic, activitats recreatives i un espai que permet la interacció i evita l’aïllament i la soledat, fomentant un envelliment actiu. 

Entre les activitats que ofereix hi ha:

-Teràpia canina, a càrrec l’associació Boskan, que compta amb tècnics en Intervenció assistida amb gossos que visiten el centre. L’objectiu terapèutic és que a través de la relació amb el gos es millori el benestar emocional i físic de les persones usuàries, es redueixi l’estrès i l’ansietat i es fomenti la interacció social. 

-Tallers de cuina, dirigits per la terapeuta ocupacional amb l’objectiu d’intercanviar records, experiències i fomentar l’autonomia mitjançant l’elaboració dels plats.

Tallers d’estimulació cognitiva, amb l’objectiu de mantenir i millorar les capacitats cognitives i promoure una major autonomia i qualitat de vida mitjançant diferents jocs i activitats escrites o orals que reforcen la memòria, l’atenció i altres funcions cognitives.

Gimnàstica grupal, que es duu a terme diàriament per millorar la salut física, fomentar la mobilitat i la força muscular, reduir el risc de caigudes i promoure la socialització i el benestar general mitjançant exercicis en grup. 

-Sortides del centre, activitats d’intercanvi generacional i celebració de dates especials, com aniversaris o festes tradicionals. 

Bingo, que a més de proporcionar entreteniment i diversió, també ofereix beneficis significatius per a la salut mental i física dels participants, ajudant-los a mantenir-se actius. 

Tallers de música, a través del dispositiu Alexa, que faciliten l’accés a la informació, entreteniment i a moltes cançons i artistes, actuals i del passat. Això permet la interacció amb la tecnologia. 

Tallers de manualitats, que permeten fomentar l’activitat creativa, estimular les habilitats motores fines, promoure la socialització i proporcionar un espai de lleure i expressió personal que contribueix al benestar emocional i mental dels participants. 
Ens apropem a les TIC, amb la tauleta per millorar habilitats i fomentar l’entreteniment i la recerca d’informació. 

Tardes de jocs de taula, amb jocs de cartes i altres jocs.

Tallers de bellesa, que fomenten l’autoestima i la cura d’un mateix. 

En definitiva, el Centre de dia de Masquefa proporciona nombrosos beneficis a les persones usuàries. A més, representa un suport important per a les famílies, ja que ofereix un respir per a les persones cuidadores que saben que els seus éssers estimats estan en un entorn segur i ben cuidats durant el dia, i això els permet dedicar temps a les seves pròpies necessitats i responsabilitats.