Dissabte 24 de juny, la Colla Gegantera de Masquefa i l’Associació Cultural Els Gegants Som recrearan i explicaran l’origen de la vila en una original activitat emmarcada dins els actes de commemoració del 30è aniversari de l’Isidre i la Magdalena.

L’Ajuntament fa una crida als veïns a gaudir aquest cap de setmana de l’espectacle “Magòria”, una novedosa proposta cultural impulsada per la Colla Gegantera de Masquefa i l’Associació Cultural Els Gegants Som –amb la col·laboració del consistori i la pirotècnia Rosado- i que convida als assistents a conèixer més detalls i/o descobrir els orígens i l’essència de la vila de Masquefa a través d’una original recreació. L’activitat tindrà lloc dissabte 24 de juny, a partir de les 22 h., a la plaça de l’Església. 

L’església de Sant Pere de Masquefa i la seva plaça es convertiran la nit de dissabte en un espai escènic de luxe on gegants, capgrossos, bèsties i els balls populars seran els grans protagonistes. El públic, a través d’aquesta proposta, es submergirà en un viatge des de l’any 963 –data de la primera documentació de la vila- fins a l’actualitat per conèixer què s’amaga rere l’imaginari col·lectiu del municipi i de les seves gents a través de danses tradicionals i balls coreografiats.

Dissabte 24 de juny, l’Isidre i la Magdalena compliran el seu 30è aniversari. Una autèntica efemèride que la Colla Gegantera de Masquefa vol compartir amb tots els masquefins amb la celebració d’aquesta activitat que s’emmarca dins el programa d’actes de l’aniversari dels gegants de Masquefa. “Magòria”, però, és també la quarta entrega dels espectacles culturals itinerants que l’Associació Cultural Els Gegants Som impulsa dins el projecte Arrels de Tradició. Un pla que pretén, a través del folklore, entrar en una nova dimensió festiva i treure el bo i millor de cada ciutat, poble o vila.

L’espectacle “Magòria” també comptarà amb la col·laboració dels Gegants Vells de La Seu d’Urgell, els Tres Savis Piteus de Sant Llorenç de Morunys, els Gegants de Sant Feliu de Llobregat, els Gegants de la Geltrú, els Miquelets de Badalona, els Cabeçuts de Benavent d’Olot, els Bastoners de Masquefa, els Gegants de Les Cabanyes del Penedès, l’Esbart Sant Jordi de l’Orfeó Badaloní, i l’Esbart Gaudí de Barcelona.

El projecte “Arrels de Tradició” neix com a branca de projectes l’any 2012 amb la intenció d’englobar idees que ens portin a realitzar i produir un espectacle cada any a un punt diferent del territori, dotant-lo amb la seva arrel cultural pròpia segons el poble o ciutat on es realitzi. Es tracta de crear un espectacle diferent cada any, que mostri la cultura local i dels voltants d’una manera diferent i que cridi l’atenció d’aquells que creuen haver-la gaudit en totes les seves vessants.

El primer fruit va tenir lloc l’1 de febrer de 2014 a la plaça Catalunya de Calafell, amb motiu de la clausura del desè aniversari dels Gegants nous de la població. El segon gran projecte tingué lloc a Lleida el 25 de setembre de 2015, durant les Festes de Tardor, i va servir per cloure el 175è aniversari d’en Marc Antoni i na Cleòpatra; els seus Gegants Romans. La tercera edició, fou a Santa Coloma de Gramenet, el 17 de desembre de 2016, en el marc del 25è aniversari de la Coordinadora de Gegants del Maresme i el 30è aniversari d’en Genís i na Margarida, els Gegants Nous de la ciutat.