Masquefa reprèn avui, dimecres, els actes del programa 7 dies per a la igualtat dona-home , després de la inauguració de l’exposició Treballadores, que va tenir lloc dilluns, i del taller participatiu sobre la igualtat d’oportunitats que es va fer dimarts. Així, per avui, a les 6 de la tarda, a la sala d’actes de l’Ajuntament, hi ha prevista una sessió de cine-fòrum amb la projecció de la pel·lícula Mataharis i una xerrada a càrrec de Cristina Branera, tècnica de promoció econòmica. Organitzat per l’Ajuntament per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, 7 dies per a la igualtat dona-home compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de diverses entitats. (Podeu consultar tota la programació i els horaris en el document adjunt)

Exposició i taller sobre la igualtat

El programa es va iniciar dilluns amb la inauguració de la mostra fotogràfica Treballadores a la sala d’actes de l’Ajuntament. L’exposició recull més d’una cinquantena d’imatges històriques i actuals de masquefines treballant i de dones que treballen a Masquefa.

A l’acte inaugural, que va comptar amb la intervenció de l’alcalde, Xavier Boquete, van assistir-hi representants polítics i personal de l’Ajuntament, a més de veïns i veïnes. També van ser-hi Núria i Isabel Basi, nétes de la masquefina Mercedes Sabi, fundadora, l’any 1948, a Barcelona, d’un petit taller artesà de gènere de punt que avui ha esdevingut la prestigiosa empresa internacional de moda Armand Basi. Mercedes Sabi apareix en una de les fotografies històriques de l’exposició. Les seves nétes van agrair a l’Ajuntament la iniciativa i van recordar que la seva àvia els explicava sovint com va ser la seva infància i joventut al municipi anoienc.

L’exposició Treballadores, que romandrà a l’Ajuntament fins diumenge, s’instal·larà posteriorment en d’altres equipaments municipals, com ara la Torre dels Lleons (seu de l’Àrea de Serveis Personals), la biblioteca, el Centre d’Atenció Primària (consultori mèdic), l’Escola Bressol La Baldufa, les escoles CEIP El Turó i CEIP Font del Roure, i posteriorment a Fira Futur. Aquesta mostra itinerant es podrà veure fins al mes de maig.

D’altra banda, dimarts es va fer un taller participatiu sobre la igualtat d’oportunitats, en què es van debatre temes com el sexisme, els estereotips de gènere i la coeducació.

Activitats fins diumenge

Les activitats continuaran demà, dijous, amb la primera sessió d’un curs intensiu d’imatge personal, que anirà a càrrec de l’assessora d’imatge Olga Jiménez. Per a divendres s’han programat dos tallers: un adreçat als joves, amb el títol L’amor tot s’ho val?, i un altre adreçat als homes, Noves maneres de ser home.

D’altra banda, dissabte, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, se celebraran quatre activitats. Així, hi ha prevista una exposició de treballs del curs d’ofimàtica per a dones, la pintada d’un mural a càrrec dels nens i nenes del Centre d’Esplai Giravolt, la conferència Dones que foren reines: vida privada i imatge pública, a càrrec de la prestigiosa autora Maria dels Àngels Pérez i Samper, Catedràtica d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona, i un sopar amb una gran festa dels anys 70 a la Rogelio Rojo.

La programació clourà diumenge amb la representació Ai, homes, una obra de teatre gratuïta i per a tots els públics.