L’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb Font Galí perquè aquesta empresa continuï fent-se càrrec de la recollida de gossos i gats perduts o abandonats a la via pública. Amb aquest servei es pretén evitar, per exemple, que aquests animals siguin atropellats o puguin provocar accidents de trànsit.

Font Galí presta aquest servei de recollida cada vegada que la Policia Local l’informa de la presència d’algun gos o gat perdut o abandonat al carrer. Els animals capturats són portats a la residència canina de Font Galí, on, mitjançant el xip, el collar o d’altres elements, s’intenta identificar-ne el propietari. Si s’identifica el propietari, l’empresa s’hi posa en contacte per retornar-li l’animal. En canvi, si passats 20 dies no és possible identificar-ne l’amo, s’inicien els tràmits per donar l’animal en adopció.

L’empresa Font Galí realitza aquest servei a Masquefa des de fa uns dos anys. A més de recollir els gossos i gats perduts o abandonats, també retira del carrer els animals morts.