La setzena edició dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial de la Generalitat té com a objectiu distingir les persones i els ens que en el transcurs d’aquest any hagin destacat per les seves tasques de millora en la gestió del sector de la distribució minorista en el comerç urbà de proximitat. Al concurs s’hi poden presentar els comerciants, empreses comercials, entitats i ens públics que desenvolupen la seva activitat en l’àmbit del comerç i els serveis.

Els premis estaran dividits en tres categories: Premi a la Iniciativa Empresarial (amb dues subcategories, Innovació en el Comerç, i Premi a l’eCommerce), Premi a la Iniciativa Col·lectiva (amb dues subcategories, a la Iniciativa Col·lectiva Territorial i a la Sectorial) i Premi a la Gestió Pública.

D’altra banda, la setzena edició dels Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat tenen com a objectiu distingir els establiments en actiu que al llarg de més de cent anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat als seus clients. Per aquest concurs s’han establert dues categories diferents: una per establiments de cent o més anys d’antiguitat i una altra per aquells que acreditin cent cinquanta o més anys d’història.

El termini de presentació de sol·licituds s’acabarà el 18 de desembre. S’han de presentar, segons el model normalitzat, que estarà a disposició de les persones interessades a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i a la pàgina web del Departament d’Empresa i ocupació de la Generalitat de Catalunya.