Fins aquest dimarts, inclòs, encara sou a temps per apuntar-vos al curs ‘Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic’ que s’iniciarà el proper dia 20 de gener, fins el dia 26 de febrer, i tindrà lloc els dimecres i divendres de 09.30 h a 11.30 h a la Sala Polivalent del Casal de Joves de Masquefa.

El curs es dividirà en 5 àrees temàtiques: Catalunya, els serveis públics, els tràmits d’estrangeria, l’espai públic i la convivència i la cultura catalana.

A l’apartat ‘Catalunya’ es tractarà el seu àmbit geogràfic, es donaran a conèixer les dades socioeconòmiques del país, la seva història, les institucions públiques i també es parlarà de democràcia, eleccions i partits polítics que la configuren.
Pel que fa als ‘serveis públics’ s’explicarà, entre d’altres, que és el Padró, com funciona el sistema sanitari, educatiu i l’ocupació . També es donarà assessorament jurídic sobre habitatge, serveis socials i formació per a adults.
En ‘tràmits d’estrangeria’ es tractarà sobre l’estada regular, el reagrupament familiar, l’arrelament social, la sortida temporal del país, el retorn voluntari, la nacionalitat i les últimes modificacions de la llei.
En l’apartat ‘espai públic i convivència’ es parlarà sobre l’habitatge, el comerç i el medi ambient, sobre la mediació ciutadana, el civisme, la participació i l’associacionisme, entre d’altres.
Finalment a ‘Cultura catalana’ s’explicarà l’origen de la llengua pròpia, els diferents símbols nacionals, les costums i tradicions i els personatges il•lustres de Catalunya.

Aquest curs és impulsat pel Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament de Masquefa.

Per apuntar-vos, cal fer la inscripció al CTC, adjuntant una fotocòpia del DNI o bé del permís de residència o passaport. La realització del curs facilita a l’assistent obtenir el Certificat d’acollida (vàlid per a tràmits d’estrangeria i nacionalitat).