Durant tot el mes de juliol se celebren una cinquantena d’activitats per commemorar Santa Magdalena i donar la benvinguda a l’estiu. Descarrega’t el programa de Festa Major.

Masquefa torna a engalanar-se aquest mes de juliol per celebrar un dels esdeveniments marcats al calendari: la Festa Major de Santa Magdalena, que arriba farcida de propostes tradicionals, lúdiques, socials i esportives per als veïns de totes les edats, de la mà de l’Ajuntament i del teixit associatiu de la vila. 

Roger Vàzquez, alcalde de Masquefa, explica: “la Festa Major és una expressió viva de la nostra cultura popular, les tradicions més nostrades i els valors compartits. Tenint tot això present, hem preparat un programa divers i inclusiu, en què desitjo que tothom se senti representat”. I afegeix: “us animo a deixar-vos sorprendre i a participar en allò que més us cridi l’atenció”. L’alcalde va presentar públicament el programa i el cartell el 25 de juny en una roda de premsa pública. 

Els actes tradicionals, l’epicentre de la festivitat

El correfoc, la carretillada, els versots i l’encesa del campanar; la cercavila dels balls del Seguici Festiu; les passades de Festa Major i de Vigília; els tocs de campanes; el sopar de Festa Major; la Mostra de cuina; l’Ofici solemne en honor a Santa Magdalena; el castell de focs; els concerts i balls amb la Cobla Orquestra Montgrins, i els campionats i tornejos entre altres, marquen el to tradicional a la festivitat de Sant Magdalena.

Enguany, podrem tornar a gaudir dels actes més nostrats amb una celebració que ens acompanya durant tot l’any: el 30è aniversari de la Colla de Diables de Masquefa, però també gaudirem d’actes nous i adreçats als joves, com ara el tardeo de Festa Major amb artistes locals.

Així mateix, l’Ajuntament convida els veïns a posar els domassos als balcons per Festa Major.

Lildami, Les Que Faltaband i Quim Masferrer: caps de cartell

Aquesta Festa Major compta amb tres caps de cartell que ressonen en el panorama festiu català: el cantant de trap i exjurat d’Eufòria Lildami, la banda de versions feminista Les Que Faltaband i el conegut humorista Quim Masferrer.

Lildami s’ha convertit en el portaveu de la música urbana cantada en català. Els seus grans èxits: Supermercat, M’és igual o T’estimo igual, entre molts altres. Les que Faltaband és una jove banda de versions formada per dones, que presenta un repertori íntegrament femení, amb dues hores plenes de temacles. I Quim Masferrer, amb l’espectacle “Bona Gent”, que vol ser un homenatge en una representació única i impossible de repetir perquè el públic n’és el protagonista. 

La Nit del Comerç, una celebració comercial per fomentar el teixit de la vila

Aquesta nova iniciativa d’activació comercial, que tindrà lloc la nit del dissabte 13 de juliol, comptarà amb la participació de prop de 30 comerços de tots els sectors que ja s’han sumat al projecte; els establiments estaran oberts fins a mitjanit, i oferiran promocions especials i descomptes únics per als assistents. A més, el carrer Major estarà ambientat per crear un entorn festiu. 

La Nit del Comerç també oferirà un ampli ventall d’activitats per a tots els públics. Els visitants podran gaudir d’animació, activitats diverses, un ‘photocall’ per immortalitzar els millors moments de la nit, i una zona gastronòmica per sopar. L’Ajuntament de Masquefa hi serà present amb un stand especial on es premiaran les compres realitzades durant la nit amb sorteigs i regals per als compradors.

Eduardo Perverini, autor del cartell

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, amb la col·laboració del Seguici Festiu de Masquefa, ha impulsat enguany la tercera edició del Concurs de cartells de Festa Major de Masquefa; un certamen de caràcter popular on podien participar totes les persones majors de 16 anys. El guanyador d’aquesta edició és el veí de La Beguda, Eduardo Peverini, que ha rebut com a premi 350 €. 

Una Festa Major saludable, segura, de proximitat i lliure d’agressions sexuals i comportaments sexistes

L’Ajuntament aposta per garantir i promoure una festivitat segura i saludable, lliure d’agressions sexuals i comportaments sexistes. Per tot plegat, s’ha reforçat l’operatiu policial de prevenció i actuació i s’instal·laran Punts Liles en els concerts els dies 19, 20 i 21 de juliol. 

A més, el programa de Festa Major també incorpora un apartat amb informació d’interès i consells destinats a tots els veïns, així com un codi QR on es podran consultar les afectacions en el trànsit.