Del 19 al 27 de maig es podran fer les inscripcions al Casal d’Estiu d’aquest 2011. El Casal, que es farà del 27 de juny al 29 de juliol a l’escola El Turó, s’adreça a infants que hagin cursat durant el curs 2010-2011 entre P3 d’educació infantil i 6è curs de primària, és a dir, infants nascuts entre els anys 1999 i 2007.

Les inscripcions s’han de fer al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya 60), de dilluns a divendres, de 10 del matí a 2 del migdia, i de 4 a 7 de la tarda.

Cal portar la fitxa d’inscripció omplerta, una fotocòpia de la targeta sanitària del nen/a i una foto de carnet recent.

La fitxa d’inscripció es farà arribar als alumnes escolaritzats. També es pot descarregar a la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat).

Per a més informació podeu trucar a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament (93 772 78 36).

Bonificació del 50% al Casal de matí
Com ja ha fet els dos darrers anys, l’ Ajuntament de Masquefa, amb la voluntat d’abaratir el cost que les famílies han d’ assumir perquè els seus fills i filles participin en el Casal d’ Estiu, bonificarà el 50% del preu del Casal de matí (el que registra més participants) a les famílies empadronades a Masquefa i a La Beguda Alta i la Beguda Baixa. El preu del casal de matí és de 60,50 euros per setmana, que queda en 30,25 euros amb aquesta bonificació.

També hi ha bonificacions d’un 10% per a les famílies nombroses o monoparentals, i per al segon fill inscrit.

Vols fer de monitor/a?

Les persones interessades en formar part de l’ equip de monitors/es del Casal d’Estiu han d’enviar el currículum vitae al correu casalmasquefa@esplai.org abans del dia 25 de maig, indicant-hi "Casal Masquefa".

Serveis d’Esplai, com a gestora del Casal d’Estiu, s’encarrega de la selecció de l’equip de monitors i monitores.

Formar-se en valors d’una manera divertida

El Casal d’Estiu ofereix als infants la possibilitat de formar-se en valors d’una manera lúdica i divertida, participant en activitats de lleure a prop del seu entorn habitual i en una època de l’any especial i plena de recursos. A la vegada facilita als pares i mares la conciliació familiar i laboral durant les vacances escolars dels seus fills i filles.

El Casal d’ Estiu és una activitat per gaudir de l’ estiu, de les amistats, del joc i per fer nous aprenentatges en un entorn obert i en contacte amb la natura. En aquesta ocasió la proposta educativa del Casal és “Mirall” (www.esplai.org./mirall/index.htm), mitjançant la qual es promouran l’educació per a la igualtat i el respecte a la diversitat de capacitats. Es treballarà la igualtat d’oportunitats en relació a tres aspectes: el gènere, la discapacitat, i l’ exclusió i la pobresa.

Dates i horaris
El Casal d’ Estiu es farà del 27 de juny al 29 de juliol a l’escola El Turó. Els dies 21 i 22 de juliol no hi haurà Casal per ser Festa Major a Masquefa.

El Casal s’estructura per setmanes, que són indivisibles. Les famílies poden triar les dates que millor s’ajustin a les seves necessitats:

Setmana 1: del 27 de juny a l’1 de juliol
Setmana 2: del 4 al 8 de juliol
Setmana 3: de l’11 al 15 de juliol
Setmana 4: del 18 al 20 de juliol
(excepte dies 21 i 22)
Setmana 5: del 25 al 29 de juliol

L’horari del Casal serà de dilluns a divendres, de 9 del matí a la 1 del migdia. S’establiran serveis complementaris que ampliaran aquest horari en funció de les necessitats de cada família: acollida (de 8 a 9h), menjador (de 1 a 3 del migdia) i Casal de tarda (de 3 a 5).

Activitats per grups d’edat
Les activitats del Casal d’Estiu s’estructuren per grups d’edat.

Franja de 3 a 6 anys (nascuts 2007-2005)
Nens i nenes de 2007 i 2006 (han cursat P3 i P4): un dia de jocs d’ aigua, un dia de piscina, una sortida a l’ entorn proper, dos dies de jocs i tallers, una excursió de 9 del matí a les 5 de la tarda la setmana 3, i una altra la setmana 5.

Nens i nenes de 2005 (han cursat P5): dos dies de piscina, una sortida a l’ entorn proper, dos dies de jocs i tallers, una excursió de 9 del matí a 5 de la tarda la setmana 3, i una altra la setmana 5.

Franja de 7 a 12 anys (nascuts 2004-1999)
El tipus d’ activitats que realitzaran seran: dos dies de piscina, una sortida a l’ entorn proper, dos dies de jocs i tallers, una excursió de 9 del matí a les 5 de la tarda la setmana 3, i una altra la setmana 5.