Masquefa acollirà la setmana que ve, del dimecres 3 de març al divendres 5, la quarta edició de Fira Futur, el certamen que vol ajudar els joves entre 16 i 25 anys a decidir el seu futur formatiu o professional mostrant-los les sortides educatives i laborals que hi ha en el territori.

Un pas més enllà

En temps de crisi, Fira Futur fa un pas més enllà . Aquest any s’adreça també a totes aquelles persones que busquen en la formació un camí d’accés cap al món laboral o una eina per millorar la seva feina actual. Organitzada per l’Ajuntament amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona, la fira tornarà a convertir la Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo en un gran aparador amb les sortides formatives i professionals que existeixen en el territori d’influència de l’Anoia Sud.

Així, hi instal•laran estands informatius una vintena de centres de formació diversa, entre instituts, universitats, acadèmies i serveis d’ocupació, entre altres, els quals exposaran les seves ofertes i atendran també les consultes dels visitants de manera personalitzada.

Aquesta vegada Fira Futur no serà només útil als joves que han acabat o deixat l’ESO i volen conèixer les diverses sortides que tenen, als seus familiars i als professionals de l’orientació, sinó que també vol donar un cop de mà a totes les persones que volen formar-se permanentment o bé formar-se per trobar feina o millorar el seu actual lloc de treball.

Amb aquest objectiu, el certamen obrirà portes simultàniament i tots els dies tant als centres escolars amb visita concertada com als joves i el públic en general. Fira Futur es podrà visitar el dijous 4 de març de 10 del matí a 1 del migdia, i el divendres 5 de març de 10 del matí a 1 del migdia i de 5 a 8 de la tarda.

Els visitants hi trobaran informació sobre batxillerat, cicles formatius, estudis universitaris, proves d’accés, idiomes, formació per a l’ocupació, formació en Tecnologies de la Informació i la Comunicació o l’accés a cossos de seguretat, entre altres.
Fira Futur s’inaugurarà el dimecres 3 de març, amb les intervencions de responsables polítics i tècnics.
 

Suma d’esforços

Liderat per Masquefa, Fira Futur és possible gràcies al treball conjunt de la Xarxa TET Anoia Sud. Aquesta xarxa la integren tots els agents que intervenen en el procés de transició de l’escola al món del treball dels municipis de Piera, Capellades, Hostalets de Pierola, Cabrera d’Anoia, la Pobla de Claramunt, Vallbona d’Anoia i la Torre de Claramunt, a més de Masquefa.

Reedició de la guia

De la mateixa manera que en les tres edicions anteriors, amb motiu de Fira Futur es tornarà a lliurar la “Guia de recursos educatius i laborals del territori”, ampliada i actualitzada. La publicació inclou tots els serveis i recursos formatius i professionals existents en el territori. La guia es reparteix en els vuit municipis que formen part de la Xarxa TET (Transició Escola Treball) Anoia Sud i també a Santa Margarida de Montbui.