L’Ajuntament de Masquefa recorda que podeu sol·licitar o renovar el certificat digital idCAT al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60). Amb l’idCAT es poden fer nombrosos tràmits i gestions online davant les administracions amb tota la seguretat jurídica i tècnica, entre aquests la declaració de la renda.

Podeu demanar l’idCAT mitjançant la pàgina web www.idcat.net. Després, veniu al CTC amb el formulari i una fotocòpia compulsada del DNI i us validarem la sol·licitud. L’horari d’atenció és dimarts i dimecres, de 10 del matí a 1 del migdia, i de 5 a 8 de la tarda. Al CTC també us podem compulsar la fotocòpia del DNI.

L’idCAT és la identitat digital dels ciutadans, un identificador digital que assegura la integritat i la confidencialitat de les transaccions electròniques.

Com fer la declaració de la renda amb l’idCAT
Els posseïdors de l’idCAT tenen de termini per a sol·licitar l’esborrany de la declaració i confirmar-lo fins al 27 de juny si és a ingressar, o el 2 de juliol si és a retornar. Aquesta gestió la podeu fer directament des del web de l’Agència Tributària amb el vostre certificat idCAT.

Per la seva banda, el termini per presentar la declaració comença el 3 de maig i finalitza el 27 de juny si és a ingressar, o el 2 de juliol si és a retornar.

Només necessiteu:
-Descarregar el programa PADRE des del web de l’Agència Tributària
-Un cop instal·lat, usar l’idCAT per descarregar les vostres dades personals, fiscals i cadastrals de forma ràpida i segura.
-Revisar les dades i completar aquells elements que no s’emplenen automàticament, com poden ser les deduccions per compra de vivenda habitual o plans de pensions.
-Enviar la declaració fent servir el certificat per identificar-vos i signar-la. I tot això amb l’idCAT.

En la majoria de casos, si ja coneixeu el programa PADRE, només trigareu uns minuts a fer la declaració i, si el resultat és a retornar, rebreu el pagament en un termini molt més breu que aquells ciutadans que la facin pels canals tradicionals.

Altres tràmits amb l’idCAT
A part de la declaració de la renda podeu fer 11.400 gestions on line més en les 858 administracions públiques que posen a disposició dels ciutadans tràmits telemàtics mitjançant les seves pàgines web. Podeu consultar-los tots a www.catcert.cat/usos.

Al canal Youtube d’idCAT, disponible a l’enllaç http://www.youtube.com/user/idcatvideo, podeu veure vídeos dels usos més habituals de l’idCAT.