El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, presidirà dijous vinent, 10 de setembre, l’acte de col•locació de la primera pedra del centre logístic que ALDI Supermercats construeix al nou polígon del Clot del Xarel•lo, a Masquefa (Anoia).

El conseller Huguet estarà acompanyat de l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, les autoritats locals i representants del grup alemany de distribució. A l’acte hi seran presents també els principals agents socioeconòmics de la comarca de l’Anoia.

En marxa a final del 2010
Els treballs de construcció d’aquest centre logístic, el quart que ALDI Supermercats, propietat al 100% del grup alemany de distribució ALDI, tindrà a l’estat espanyol es van iniciar al mes de febrer. Es preveu que el centre iniciarà l’activitat a final del 2010.

El nou centre logístic del que ALDI Supermercats serà el futur propietari ocuparà una superfície de 97.000 metres quadrats, amb una construcció prevista propera als 42.000 metres quadrats. El centre s’ubica al nou polígon del Clot del Xarel•lo de Masquefa, impulsat per un promotor privat.

Excel·lent notícia en temps de crisi
L’arribada d’AlDI Supermercats a Masquefa és fruit de les gestions que des de fa anys han dut a terme els equips de govern del municipi, amb el suport d´Invest In Catalonia – ACC10 , organisme que pertany a la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa especialitzat en la atracció d’inversió a Catalunya.

La construcció del centre logístic és una excel•lent notícia per a Masquefa i l’Anoia, una de les comarques més afectades per la crisi econòmica, ja que es traduirà en la creació de nombrosos llocs de treball.

A més, el grup alemany de distribució traslladarà a Masquefa la seva Raó Social, així com la Central de Compres per a tot l’estat.

Cooperació del sector públic i privat
L’Ajuntament ha posat totes les facilitats possibles perquè ALDI s’instal•li a Masquefa. Aquestes facilitats van fer que el grup alemany descartés d’altres possibles emplaçaments. A més, el Consistori i la Generalitat de Catalunya, l’organisme competent per donar llum verd al projecte, han actuat amb rapidesa, ja que l’operació s’ha tirat endavant en un any i mig.

Així, doncs, la construcció del nou polígon del Clot del Xarel•lo i la instal•lació d’un grup tan potent com ALDI és fruït del treball conjunt de la iniciativa privada i l’Administració per impulsar projectes que generen riquesa en el territori i nous llocs de treball.

ALDI és una empresa capdavantera en un sector que està a l’alça com és la distribució. Els veïns de Masquefa tindran prioritat a l’hora d’accedir als nous llocs de treball. En aquest sentit, l’Ajuntament ja ha organitzat cursos d’iniciació a l’alemany perquè part dels empleats qualificats hauran de tenir-ne nocions bàsiques.

El Clot del Xarel·lo
El nou polígon del Clot de Xarel•lo es troba al llindar del municipi de Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès). La seva privilegiada situació, a només 30 quilòmetres de Barcelona, i les seves extraordinàries dimensions, més de 10 hectàrees, el fa especialment atractiu per a la instal•lació d’empreses capdavanteres que requereixen molts metres quadrats. A més, la zona es troba al peu de futures infraestructures viàries com el Quart Cinturó i el desdoblament de la B-224.