La Sala Polivalent de la Fàbrica Rogelio Rojo és aquest dijous, 13 de març, l’escenari d’una nova edició de Fira Futur. La fira compta aquest any amb la participació de 22 centres, entre instituts, universitats, acadèmies, serveis d’ocupació, cossos de seguretat i institucions, els quals mostraran als visitants les diferents opcions formatives i professionals que existeixen a Masquefa i el seu àmbit d’influència tant per continuar estudiant com per iniciar-se al món laboral o millorar el seu lloc de treball actual.

Fira Futur obrirà portes de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, i de les 5 a les 7 de la tarda, per rebre les visites concertades de diversos centres escolars, així com de totes les persones que s’hi vulguin apropar.

Organitzada per l’Ajuntament de Masquefa en el marc de la Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud, i amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, la fira s’adreça als joves per ajudar-los a l’hora de prendre una decisió tan important com el seu futur acadèmic o professional, però també a persones de totes les edats -ja estiguin en actiu o a l’atur- que aposten per formar-se de manera continuada i, així, augmentar les seves opcions d’ocupabilitat.

Aquest any, i després de la bona acollida de l’edició anterior, el saló torna a prestar especial atenció a les persones que volen fer-se emprenedores i autoocupar-se, una fórmula cada vegada més estesa. Per això, el saló inclourà un estand conjunt dels centres de serveis a les empreses dels Ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí, Piera i Masquefa, a més del Consell Comarcal de l’Anoia, que oferirà informació sobre emprenedoria i els tràmits que s’han de fer per a crear el nostre propi negoci.

Els PTT-PQPI s’estrenen a la fira
Com a novetat, els PTT-PQPI de l’Anoia Sud i d’Igualada s’estrenaran a la fira amb un estand on informaran sobre aquests estudis, els quals proporcionen als joves que no han acreditat l’ESO una formació bàsica i uns coneixements professionals per a millorar les seves opcions d’ocupabilitat. Els mateixos alumnes que participen en els Programes de Qualificació Professional Inicial que aquest curs es fan a la comarca han dissenyat l’estand i s’encarregaran també d’informar els visitants.

Ampli ventall d’expositors
Els expositors que mostraran les seves ofertes a Fira Futur són Àgora International School Barcelona, Ceina Esquemes Informàtics, CEPEQ, Escola Universitària de Turisme de Barcelona, CFA Martorell, Escola d’Enginyeria d’Igualada, UPF, Escola Joviat, Escola Municipal d’Art Gaspar Camps i l’Escola Pia d’Igualada. També hi seran presents Hair Street Moda, l’Institut Guinovarda de Piera, l’ Institut Joan Mercader d’Igualada, l’Institut Joan Oró de Martorell, els instituts Milà i Fontanals d’Igualada i Vilafranca, el Ministeri de Defensa, MM Escola d’Idiomes, els Mossos d’Esquadra, la Policia Local de Masquefa, els PTT-PQPI de Piera i Igualada, i la Universitat Oberta de Catalunya, a més dels ajuntaments d’Igualada, Piera, Vilanova del Camí i Masquefa, i el Consell Comarcal de l’Anoia, amb l’estand conjunt sobre emprenedoria. Ràdio Masquefa dinamitzarà la fira.

Diversos orientadors de la Xarxa TET Anoia Sud oferiran informació i assessorament als visitants sobre les diferents opcions de continuar estudiant o incorporar-se al mercat de treball. També un orientador de l’empresa especialitzada Educaweb que la Diputació de Barcelona ha posat a la disposició de la fira.

A més, s’habilitarà un espai a la fira dedicat a la mostra de professions, on diversos expositors faran exhibicions i demostracions perquè els visitants puguin palpar com són les feines que els proposen.

Ja han confirmat la seva visita a Fira Futur els instituts de Masquefa, Capellades, Vallbona d’Anoia i Piera, així com els alumnes dels cursos de preparació de les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mig i Grau Superior que s’imparteixen a Masquefa, els estudiants dels curs d’ofimàtica ‘Dona’t una oportunitat’, adreçat preferentment a dones en situació d’atur, i els participants dels PQPI-PTT de Piera i Igualada. El saló està també obert a tothom qui vulgui visitar-lo.

Cicle de xerrades
Com a activitats complementàries a Fira Futur, al llarg d’aquesta setmana s’han fet tres xerrades adreçades a joves, les seves famílies, i persones adultes que volen continuar estudiant o incorporar-se al món laboral. L’organització d’aquestes sessions és un recurs educatiu que ha cedit la Diputació de Barcelona. Dilluns va tenir lloc la xerrada ‘Tens clar el que vols estudiar? O de què vols treballar?, adreçada a joves. Dimarts es va fer la sessió ‘Quina influència juguen les famílies sobre els fills quan és hora de prendre decisions sobre el futur acadèmic i professional?.’. I dimecres el CTC va acollir la xerrada ‘El repte de definir el propi projecte professional’.

Guia de recursos educatius i laborals
Coincidint amb Fira Futur, la Xarxa Transició Escola Treball (TET) Anoia Sud ha tornat a editar la Guia de recursos educatius i laborals del territori per al curs 2014-2015. Igual que Fira Futur, aquesta publicació recull el ventall d’opcions formatives i professionals que hi ha a l’Anoia Sud i el seu àmbit d’influència més proper. A més, aquest any la Xarxa TET ha editat també un fulletó de resum només amb l’oferta de recursos educatius, per agilitar la consulta als joves que volen continuar formant-se.

Totes dues publicacions es poden consultar a les pàgines web de l’Ajuntament de Masquefa (www.masquefa.cat), del Centre Tecnològic Comunitari (www.ctc.masquefa.net) i de la Xarxa TET Anoia Sud (xarxatetanoiasud.com), a més de les dependències municipals de Masquefa. També l’han rebut tots els alumnes de 4t d’ESO.