La sala de l’Alzinar de Masquefa (a la plaça de l’Estació) acollirà des de dilluns vinent, 7 de setembre, i fins al dissabte 19, l’exposició “El Penedès pot i vol ser vegueria”. Es tracta d’una mostra itinerant de la Plataforma per a una Vegueria Pròpia que recorre les quatre comarques que formarien part de l’àmbit penedesenc: l’Alt i el Baix Penedès, l’Anoia i el Garraf.

Pioners a l’Anoia

Masquefa és el primer municipi anoienc que acull la mostra. L’exposició l’organitza l’Ajuntament amb la col•laboració de l’Alzinar, Societat Recreativa i Cultural, i de la plataforma.

L’exposició consta de diversos plafons que donen a conèixer, d’una manera didàctica, l’àmbit del Penedès, la seva història i el que representa. També es projecta un audiovisual i es lliura als visitants un fulletó informatiu.
 

Inauguració i horaris
“El Penedès pot i vol ser vegueria” s’inaugurà oficialment aquest dilluns, 7 de setembre, a les 6 de la tarda. L’exposició es podrà visitar de dilluns a dissabte, en els horaris següents:

. Dilluns, dimarts, dijous i divendres: d’11h a 13h
. Dimecres: de 18h a 20h
. Divendres 11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya): de 18h a 20h
. Dissabte 12 de setembre (Festa del Raïm): de 18h a 20h
. Dissabte 19 de setembre (Trobada de Puntaires a Masquefa): de 18 a 20h

La Plataforma per a una Vegueria Pròpia
La Plataforma per a una Vegueria Pròpia la integren ciutadans i ciutadanes de les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf, voluntaris i independents políticament. Comparteixen una voluntat i uns plantejaments bàsics adreçats a aconseguir per a aquestes quatre comarques la Vegueria Penedès.

La plataforma està oberta a noves incorporacions, a títol voluntari, de persones que estiguin d’acord amb els objectius de recuperar un nom -el Penedès- que defineix el nostre àmbit territorial; la millora de la cohesió social; la conservació i l’augment dels recursos i del patrimoni cultural, econòmic i ecològic; l’equilibri territorial i la participació dels ciutadans en la gestió democràtica de la vegueria.

Les persones interessades a donar suport a aquesta campanya poden posar-se en contacte amb la plataforma. També poden fer-se socis amb una aportació única de 50 euros, excepte els joves fins a 25 anys i pensionistes, que en paguen 20 euros.

Per a més informació consulteu www.vegueriapenedes.cat