La Biblioteca Municipal de Masquefa acollirà dimecres vinent, 19 de juliol, la presentació de la primera obra de l’autor igualadí, Darius Solé: ‘De qui és aquesta maleta?’, publicada per l’editorial barcelonina La Busca Edicions.

L’acte, que tindrà lloc a les 7 de la tarda, comptarà amb la presència del mateix autor i serà conduït per Marc Guarro, moderador del Club de Lectura de Masquefa.

L’argument de la novel·la va néixer a partir d’unes cartes que la mare de l’autor va trobar a les golfes d’una masia, prop d’una vella maleta. A partir d’aquí es construeix la trama, que es desenvolupa durant la Guerra Civil. Narra les fascinants peripècies de dos germans, fills d’uns masovers d’aquella masia situada al terme municipal de Castellfollit de Riubregós. El Ton Cos i el seu germà Salvador travessen Tàrrega, Lleida, caven trinxeres a l’Aragó, passen per una Igualada convulsa, fugen a França, són presos en un camp de concentració per l’exèrcit franquista i acaben essent alliberats a Gijon.

La trama d’aquest debut literari de Darius Solé està teixit de tal manera que no ens deixa respirar perquè a cada moment els dos protagonistes han d’esmunyir-se pels entrebancs que els mostra el destí.

‘De qui és aquesta maleta’ ha obtingut una molt bona acollida en els diversos municipis on s’ha presentat, entre aquests Igualada, Manresa, Calaf i Castellfollit de Riubregós.