Masquefa inaugurarà dimecres una nova edició de la Fira Futur, el certamen que s’ha convertit en el gran aparador de les sortides formatives i professionals que existeixen en el territori d’influència de Masquefa i l’Anoia Sud.

Fira Futur vol orientar els joves a l’hora de prendre una decisió important en la seva vida: el seu futur formatiu o professional. En temps de crisi, la fira no se cenyeix només als joves i s’adreça a totes aquelles persones que volen formar-se permanentment per a millorar el seu actual lloc de treball o trobar feina.

La inauguració, que s’adreça als professionals, tindrà lloc a les 11 del matí a la sala d’actes del Centre Tecnològic Comunitari. Hi participaran l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, el coordinador de l’àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona, Josep Comas, i l’inspector dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat, Xavier Gil. (consulteu el programa)

També es faran diverses ponències que donaran a conèixer l’oferta formativa i professional de l’Anoia Sud. Hi intervindran Joan Rueda, tutor del PQPI de Piera, Anna Bosch, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Piera, Eva Hijalba, tècnica de Formació de l’Ajuntament de Masquefa, i Cristina Estrada, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Capellades.

Un cop acabades les ponències, la projecció d’un vídeo que donarà a conèixer els expositors presents a Fira Futur donarà pas a la visita de les autoritats i els professionals al certamen, situat a la Sala Polivalent.

La Fira obre al públic dijous i divendres
Després de la inauguració de dimecres, Fira Futur obrirà portes al públic en general i als centres educatius amb visita concertada el dijous (matí i tarda) i divendres (al matí).

Fira Futur acull els estands d’una vintena de centres de formació diversa (institut, universitats, acadèmies i serveis d’ocupació, entre altres), que informaran de les seves propostes formatives i professionals i atendran els visitants de manera personalitzada.

Al saló s’hi podrà trobar àmplia informació sobre batxillerat, cicles formatius, estudis universitaris, proves d’accés, idiomes, formació per a l’ocupació, formació en TIC o l’accés a diversos cossos de seguretat, entre altres.

Setmana de l’escola a la feina
Fira Futur s’emmarca en una iniciativa més àmplia, la Setmana de l’Escola a la Feina, que inclou diverses xerrades i tallers també amb l’objectiu d’orientar joves i adults en el seu futur formatiu i professional. Les xerrades i tallers s’han fet entre el 10 i el 15 de març.

Suma d’esforços
La Setmana de l’escola a la Feina i Fira Futur les organitza l’Ajuntament de Masquefa amb el suport de la Diputació de Barcelona. Ambdues iniciatives són possibles gràcies als esforços conjunts de la Xarxa TET Anoia Sud, una xarxa que està integrada per tots els agents que intervenen en el procés de transició de l’escola al món del treball dels municipis de Masquefa, Piera, Capellades, els Hostalets de Pierola, Cabrera d’Anoia, la Pobla de Claramunt, Vallbona d’Anoia i la Torre de Claramunt.